ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Φίλης: Το Σεπτέμβριο η συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για την Παιδεία

n-filis-to-septemvrio-i-syzitisi-pro-imerisias-diataxeos-gia-tin-paideia-2144981

Το Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για την Παιδεία και θα είναι ο «αγιασμός της Βουλής» ανέφερε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την «ελληνόγλωσση και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση» στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στο αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη διεξαγωγή της.

Ο υπουργός Παιδείας είπε χαρακτηριστικά ότι η συζήτηση θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναδειχθούν οι ριζικά αντίθετες αντιλήψεις μεταξύ της κυβέρνησης και της συντηρητικής παράταξης, ραχοκοκαλιά της οποίας είναι η Νέα Δημοκρατία.

«Στο μυαλό μας έχουμε τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη στο συνέδριο της Ν.Δ., ότι οι μαθητές είναι πελάτες στα σχολεία, δήλωση που δείχνει την αντίληψη της ΝΔ για εμπορευματοποίηση της γνώσης και η πρόταση για μεταφορά της πίστωσης από σχολείο σε σχολείο από τους γονείς, πρόταση που συνιστά υπονόμευση του σχολείου ως σχολείου ισότητας, ως σχολείου της γειτονιάς», υπογράμμισε ο κ. Φίλης, ενώ σημείωσε ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης στηρίζονται σε διαφορετική φιλοσοφία και οδηγούν σε σχολείο ισότητας και ποιότητας.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε, επίσης, ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τα σχολεία θα λειτουργήσουν χωρίς κενά για πρώτη φορά έπειτα από 30 χρόνια, «παρά τις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και αδιοριστία που έχουν επιβάλει τα μνημόνια» και προανήγγειλε ότι το θέμα των νέων διορισμών εκπαιδευτικών θα διευθετηθεί οριστικά από τον Σεπτέμβριο του 2017.