Θεοδωράκης: Συνεννόηση με εταίρους για προσφυγικό

Θεοδωράκης: Συνεννόηση με εταίρους για προσφυγικό

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση κινητοποίηση της κυβέρνησης, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω υποβάθμιση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου λόγω της αυξημένης παρουσίας προσφύγων αλλά και της σχετικής αύξησης των ροών από την Τουρκία, ζητάει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Σε ανάρτησή του στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα, ο κ. Θεοδωράκης ζητάει άμεση συνεννόηση με τους εταίρους, ώστε η Ε.Ε. να στείλει αυστηρό μήνυμα για τήρηση της συμφωνίας μεταξύ Βρυξελλών και Aγκυρας. Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζει την ανάγκη για άμεση μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών από τα hotspots των νησιών προς την ηπειρωτική Ελλάδα «είτε σε προαναχωρησιακά κέντρα είτε σε δομές φιλοξενίας». Επισημαίνει ότι η απραξία του 2015 «τραυμάτισε βαριά» τα συγκεκριμένα νησιά, οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι των οποίων έχουν κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να τα επαναφέρουν σε μια κατάσταση όπου θα μπορούσαν να υποδεχθούν τουρίστες, που αποτελούν και τη βασική πηγή εσόδων για τις τοπικές οικονομίες. «Η κυβερνητική ολιγωρία και αυτόν τον Αύγουστο θα δώσει στα νησιά το τελειωτικό χτύπημα. Ας κινηθούν, λοιπόν, τώρα», τονίζει ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δημοσίευσε, επίσης, ανοικτή επιστολή στην ομογενειακή εφημερίδα των ΗΠΑ «Εθνικός Κήρυκας», διά της οποίας επαναλαμβάνει την άποψή του για παραχώρηση του δικαιώματος ψήφου στους Ελληνες του εξωτερικού. «Οι συμπατριώτες μας που διατηρούν δεσμούς με την πατρίδα είναι ευλογία για την Ελλάδα. Δεν θέλουμε να τους χάσουμε. Αντίθετα, θέλουμε να τους ακούσουμε», καταλήγει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή