Κλιμακώνει την πίεση η Ν.Δ.

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δήλωση του προέδρου της Ν.Δ. προς τον δήμαρχο Αθηναίων ότι θα πρέπει να βασίζεται στην «αμέριστη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας για την επιβολή του νόμου και της τάξης» είναι χαρακτηριστική της απόφασης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κλιμακώσει την πολιτική πίεση σε αυτό το πεδίο.

Στον απόηχο των εντάσεων στη Θεσσαλονίκη μετά τη λύση των καταλήψεων, αλλά και των «αντιποίνων» εκ μέρους των «καταληψιών», στα οποία περιλαμβάνονται ο εμπρησμός τεχνικής εταιρείας και η διακοπή της κυριακάτικης λειτουργίας στον μητροπολιτικό ναό της συμπρωτεύουσας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε χθες αποφασισμένος να αναδείξει την προφανή πολιτική αμηχανία στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση. Ειδικότερα, έκανε λόγο για σταδιακή διολίσθηση σε κατάσταση ανομίας με τη σιωπηλή ανοχή της κυβέρνησης, διαβεβαιώνοντας τους πολίτες «ότι η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. θα θέσει τα ζητήματα αυτά στην πρώτη γραμμή των πολιτικών της προτεραιοτήτων. Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται και πάλι ασφαλείς. Η ασφάλεια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ίδια την ελευθερία».

Η χθεσινή συνάντηση αποτέλεσε ένα ακόμη βήμα στην πολιτική προσπάθεια της Ν.Δ. πάνω στην ατζέντα «νόμος και τάξη». Ο κ. Μητσοτάκης, άλλωστε, είχε παρέμβει τις πρώτες ώρες της κατάληψης του ΑΠΘ, ενώ είχε καλέσει, και από το βήμα της Βουλής, τον πρωθυπουργό να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες. Την ίδια στιγμή, τα διαβήματα των «γαλάζιων» βουλευτών προς τον αρμόδιο υπουργό Ν. Τόσκα (ο οποίος βρίσκεται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών από τη Ν.Δ. αλλά και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ) αντιμετωπίζονταν μάλλον με απαξία από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που θεωρούσε ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Κάτι, βέβαια, που αποδείχθηκε ότι αυτό δεν ισχύει. Παράλληλα, η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να μην αποδοκιμάσει τη διακοπή της λειτουργίας στον ναό της Θεσσαλονίκης προκάλεσε την ανταπάντηση του κ. Γ. Κουμουτσάκου, ο οποίος κάλεσε το κυβερνών κόμμα να απαντήσει ρητά εάν «καταδικάζει τις πράξεις βεβήλωσης ιερού ναού από τους αυτοαποκαλούμενους “αντιεξουσιαστές”».

Τα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών, όπως αυτό της δημόσιας τάξης, θα προταχθούν στη «γαλάζια» ατζέντα, ενώ θα καταλάβουν και σημαντικό μέρος των όσων πει ο κ. Μητσοτάκης κατά την παρουσία του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, όπου και θα δώσει δείγμα του πώς θα πολιτευθεί ως πρωθυπουργός. Κατ’ αναλογίαν, πέραν του μετώπου της οικονομίας και των διαρθρωτικών αλλαγών, αναδεικνύονται και τα θέματα της παιδείας. Η δεύτερη, άλλωστε, χθεσινή παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη αφορούσε την υποβολή αιτήματος προς τον πρόεδρο της Βουλής για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για την παιδεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή