ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: «Δεν πάμε να κάνουμε σοσιαλισμό στην τηλεόραση»

pappas-den-pame-na-kanoyme-sosialismo-stin-tileorasi-2145104

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες προχωρά με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί και μέσα στον Αύγουστο θα αποφανθεί η επιτροπή ενστάσεων δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι τώρα η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο προεπιλογής των διαγωνιζομένων, οι οποίοι άσκησαν το δικαίωμα τους να κάνουν ενστάσεις σε σχέση με άλλους διαγωνιζόμενους και στη συνέχεια η επιτροπή ενστάσεων θα πρέπει να αποφανθεί ώστε να υπάρξει ο τελικός κατάλογος διαγωνιζομένων.

«Μέσα στον Αύγουστο θα διεξαχθεί η διαδικασία. Πρόκειται για μια ανοιχτή, κρυστάλλινη, ουδέτερη διαδικασία μακριά από την όποια πολιτική απόφαση» σημείωσε ο αρμόδιος Υπουργός Επικρατείας.

Σχολιάζοντας τη συζήτηση για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών γενικού περιεχομένου ο υπουργός δήλωσε πως «Πλειοδοτείται μια συζήτηση για να θολώνει τα νερά. Έχουμε καταλήξει σε έναν αριθμό βάση μελετών, ο οποίος μένει να αποδειχθεί αν υπάρχει ενδιαφέρον στην αγορά για τέσσερις άδειες. Γιατί αν δεν είναι το τίμημα ικανοποιητικό για τις τέσσερις άδειες, τότε θα φανεί ότι οι τέσσερις ήταν πολλές».

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται ότι η αδειοδότηση γίνεται για να επηρεαστεί το περιεχόμενο, είπε: «Όποιος νομίζει ότι η αδειοδότηση γίνεται για να επηρεαστεί το περιεχόμενο κάνει λάθος. Το περιεχόμενο είναι ένα αντικείμενο όπου θα έπρεπε μια ισχυρή ρυθμιστική αρχή να είναι σε θέση να το κρατάει μέσα στα όρια του Συντάγματος».

«Δεν πάμε να κάνουμε τον σοσιαλισμό στην τηλεόραση δια της αδειοδότησης, πάμε να βάλουμε κανόνες. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μια κατάσταση που παραβίαζε τους στοιχειώδεις κανόνες της ισονομίας και της ισοτιμίας» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο κ. Παππάς ανέφερε τέλος ότι είναι ζήτημα εβδομάδων «να μπει τέλος στο καθεστώς ανομίας». «Η δημοπρασία που σχεδιάζεται προσιδιάζει σε αυτό που θα έπρεπε να επιθυμούν και οι θιασώτες του μηχανισμού της αγοράς. Η δημοπρασία και ο αυστηρός έλεγχος της πολιτείας όπως ορίζει το Σύνταγμα. Θέλουν όμως να συνεχιστεί ένα καθεστώς ανομίας, είναι όμως ζήτημα κάποιων εβδομάδων –αυτό-  να είναι πλέον παρελθόν» δήλωσε.

Ο Ν. Παππάς έκανε λόγο για μια μετάβαση στο τηλεοπτικό πεδίο, ενώ σημείωσε πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις, εφόσον το θελήσει και η αξιωματική αντιπολίτευση, «να μπορέσουμε να έχουμε ένα ισχυρό Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, που θα αποτυπώνει διαδικασίες πολιτικής συναίνεσης, και να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ένα σημείο που θα προσεγγίζει το επιθυμητό».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Παππάς σημείωσε πως «Ο καθείς έχει το δικαίωμα για πολιτικές φιλοδοξίες. Γίνονται όμως δηλώσεις που ασκούν κριτική στον τρόπο διακυβέρνησης της πρώτης μας περιόδου που δεν θα μένουν αναπάντητες. Η αντιστροφή της πραγματικότητας δεν θα περάσει, οι επιλογές της κυβέρνησης θα δικαιωθούν».

Με αναρτήσεις του στο Twitter ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε

Σχολιάζοντας την στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Παππάς δήλωσε πως «Η ΝΔ αδυνατεί να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει μια κριτική και μια κουβέντα σε σχέση με τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης», ενώ διερωτήθηκε «Ο κ. Μητσοτάκης, επειδή διασυρθήκαν με τις δηλώσεις τους για την Πάρο, και ο αντιπρόεδρος του και ο κ. Βρούτσης, θα τους κρατήσει στις θέσεις τους; Οι οποίοι δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να πουν οποιαδήποτε ανακρίβεια».