Κ. Χατζηδάκης: Βήμα προς τα πίσω το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις

Κ. Χατζηδάκης: Βήμα προς τα πίσω το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σχέδιο νόμου δεν κάνει κανένα βήμα για την αξιοποίηση των ηλεκτρονικών συστημάτων και αντίθετα γίνονται βήματα πίσω, είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου «Δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ)», ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης. Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση ανέστειλε τη λειτουργία του προηγούμενου νόμου, του ν. 4281, τον οποίο σαν αντιπολίτευση είχε ψηφίσει και σημείωσε:

«Εδώ και ένα χρόνο βλέπουμε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην αξιοποίηση των ηλεκτρονικών συστημάτων για τη διενέργεια διαγωνισμών και την παρακολούθηση των συμβάσεων, κάτι που σχετίζεται με την εξοικονόμηση πόρων».

Ο κ. Χατζηδάκης είπε επίσης ότι υπονομεύεται η λειτουργία της ανεξάρτητης αρχής για την αποτελεσματική εποπτεία της αγοράς καθώς, όπως είπε, το σχέδιο νόμου την καθιστά μη βιώσιμη καθώς της αφαιρεί το 40% των πόρων της και τις ποιο σημαντικές της αρμοδιότητες.

Συνεχίζοντας ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε στο Νοσοκομείο Τρικάλων και το οποίο «έχει να κάνει προφανώς με δημόσια σύμβαση», όπως είπε, και επισήμανε ότι η Δικαιοσύνη αρέσει στην κυβέρνηση μόνο όταν οι αποφάσεις της συμβαίνει να είναι συμβατές με τις επιθυμίες της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή