Διαψεύδει ο Μουζάλας ότι ζήτησε «Plan B» για το προσφυγικό

Διαψεύδει ο Μουζάλας ότι ζήτησε «Plan B» για το προσφυγικό

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαψεύδει ότι ζήτησε την εκπόνηση ενός «Plan B» από την Ευρωπαϊκή Ενωση για το προσφυγικό, σε περίπτωση ακύρωσης της συμφωνίας με την Τουρκία, ο Γιάννης Μουζάλας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, με ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για λανθασμένη απόδοση των δηλώσεών του από την γερμανική εφημερίδα Bild, ενώ, όπως υποστηρίζει, ο ίδιος δήλωσε πως «η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας».

Παράλληλα, όπως αναφέρει, στη συνέντευξή του στη Bild επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Μέχρι στιγμής η συμφωνία τηρείται. Έχουμε μια ροή προσφύγων η οποία δεν μπορεί να αποτελέσει ένδειξη μη τήρησης της συμφωνίας. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ενημερώσει εγκαίρως όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τους κινδύνους που υποβόσκουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία. Το προσφυγικό, όπως έχει αποδεχθεί η Ε.Ε. με τον πιο επίσημο τρόπο, καθ’ όλη αυτή την περίοδο, είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και η λύση του αποτελεί ευθύνη της Ευρώπης»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή