Χωρίς προφορική εξέταση ολοκληρώθηκε η κατάθεση Ψυχάρη στην Εξεταστική

Χωρίς προφορική εξέταση ολοκληρώθηκε η κατάθεση Ψυχάρη στην Εξεταστική

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προφανής, για σοβαρούς λόγους υγείας, αδυναμία του κ. Στ. Ψυχάρη να απαντήσει σε ερωτήσεις των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής που εξετάζει τα χορηγηθέντα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, αποτέλεσε την αιτία τελικώς, η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής με κεντρικό μάρτυρα τον Πρόεδρο του ΔΟΛ να διαρκέσει λίγα λεπτά.

Ο κ. Ψυχάρης προσήλθε στη συνεδρίαση, προσκομίζοντας γραπτή δήλωση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Δεν προτίθεμαι, όπως ο νόμος επιτρέπει, να απαντήσω σε ερωτήσεις που αφορούν τη δανειοδότηση του ΔΟΛ, διότι για την υπόθεση αυτή, αφού είχα λάβει την ιδιότητα του υπόπτου και είχα εξεταστεί ανωμοτί ενώπιον του Οικονομικού Εισαγγελέα, έχω ήδη λάβει την ιδιότητα του κατηγορουμένου, καθώς έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος μου για ηθική αυτουργία σε κακουργηματική απιστία, οπότε σύμφωνα με διάταξη του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που έχει θεσπιστεί προς υπεράσπιση του κατηγορουμένου, ο οποίος έχει δικαίωμα σιωπής και μη αυτοενοχοποιήσεώς του, δεν τίθεται, εν προκειμένω, ζήτημα «άρνησης μαρτυρίας».

Σχετικά με τις δανειοδοτήσεις του Τηλέτυπου δεν μπορώ να εισφέρω στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής τεχνικά στοιχεία και πληροφορίες για θέματα που δεν έχω προσωπικά χειριστεί, πλην όμως μπορώ να απαντήσω εγγράφως σε τυχόν εξειδικευμένες ερωτήσεις με την επικουρία ειδικών».

Τα μέλη της Επιτροπής, με δύο εξαιρέσεις, έκριναν θεμιτό το να διακοπεί η συνεδρίαση με την εξέταση του συγκεκριμένου μάρτυρα: ήταν ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλ.Κασιδιάρης και ο ανεξάρτητος Ν.Νικολόπουλος που χρησιμοποίησαν και λόγο «προσβλητικό» -όπως χαρακτηρίστηκε- για τον κ. Ψυχάρη.

Μετά από την αποχώρηση του μάρτυρα, συζητώνται «διαδικαστικά» ζητήματα και ειδικότερα το εάν και ποιός θα κληθεί στη συνέχεια ως «αντικαταστάτης» του κ. Ψυχάρη για να απαντήσει αναφορικά με τα δάνεια ΔΟΛ και Τηλέτυπου. Παράλληλα, συζητείται η δυνατότητα παράτασης της διάρκειας του έργου της Επιτροπής: υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, προβλέπεται ολοκλήρωση των συνεδριάσεων και η σύνταξη έκθεσης-πορίσματος τέλη Σεπτεμβρίου – το αργότερο έως 15 Οκτωβρίου.

Ο κ. Λοβέρδος πρότεινε να ζητηθεί παράταση έως τον Νοέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή