Ψηφίστηκε η διάταξη για το μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα – Όχι από ΑΝΕΛ, Χ.Α.

Ψηφίστηκε η διάταξη για το μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα – Όχι από ΑΝΕΛ, Χ.Α.

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις ψήφους όλων των κομμάτων, πλην Χρυσής Αυγής και Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, η διάταξη για την επίσπευση των διαδικασιών της ανέγερσης του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό η οποία περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ονομαστική ψηφοφορία επί τις διάταξης είχε ζητήσει νωρίτερα η Χρυσή Αυγή. Συγκεκριμένα σε σύνολο 230 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 206 βουλευτές και 24 κατά.

Κατά πλειοψηφία επί της αρχής στο σύνολό του και κατ' άρθρον ψηφίστηκε και το σύνολο του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ. Υπέρ ψήφισαν 210 βουλευτές και 20 κατά.

Για «μαύρο σόου» εκ μέρους της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, κλείνοντας την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

«Η ομάδα που εκφράζει μέσα στη Βουλή σήμερα τις ναζιστικές, φασιστικές απόψεις της, η ομάδα της Χρυσής Αυγής, επιχείρησε να τιμήσει την επέτειο του πραξικοπήματος της 4ης Αυγούστου κάνοντας για άλλη μία φορά ένα μαύρο σόου. Νομίζω ότι η απάντηση δίνεται και με την υπερψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας για το τέμενος, που αποτελεί μία ψήφο υπέρ των δικαιωμάτων, υπέρ της δημοκρατίας, υπέρ της δυνατότητας όλων των πολιτών στη χώρα να ασκούν ελεύθερα τα λατρευτικά τους καθήκοντα» υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης.

Χάος για την τροπολογία περί τελωνειακών χρεών

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε με αφορμή τροπολογία που κατέθεσαν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την οποία έκανε δεκτή ο κ. Σκουρλέτης αφού κατατέθηκε στο παρά πέντε της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η τροπολογία προέβλεπε την κατ’ εξαίρεση δυνατότητα ρύθμισης παλαιότερων τελωνειακών οφειλών που είχαν επιβληθεί από 1/6/2015 έως 31/8/2015, έπειτα από δηλώσεις για προϊόντα που υπάγονται σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και όπως υποστήριζε η αιτιολογική έκθεση δεν είχαν εξοφληθεί λόγω της τραπεζικής αργίας και των κεφαλαιακών ελέγχων.

Η προτεινόμενη ρύθμιση όριζε ότι οι επίμαχες οφειλές μπορούσαν να ρυθμιστούν σε δύο έως 48 δόσεις, υπό την προϋπόθεση η πρώτη δόση να καταβληθεί εντός 10 ημερών από την ισχύ του νόμου. Παράλληλα, ήρε ήδη επιβληθείσες κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων» από τη στιγμή που εξοφλούνταν το 3% της αρχικής οφειλής.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση απαίτησε να αποσυρθεί η τροπολογία την οποία χαρακτηρίζουν τουλάχιστον ύποπτη, κατηγορώντας ευθέως τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και την κυβέρνηση ότι επιχειρούν να «ξεπλύνουν» χρέη συγκεκριμένων επιχειρήσεων. Η ένταση που επικράτησε στα βουλευτικά έδρανα οδήγησε τον κ. Σκουρλέτη στο να αποσύρει την τροπολογία.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων στηλίτευσαν το γεγονός ότι η τροπολογία κατατέθηκε όχι μόνο εκπρόθεσμα αλλά λίγα μόλις λεπτά πριν την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας καθώς και ότι δεν συνοδευόταν από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, προκειμένου να είναι ξεκάθαρα τα οφέλη και οι ζημίες για το ελληνικό δημόσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή