Αντιπαράθεση Ν.Δ. – Ν. Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

Αντιπαράθεση Ν.Δ. – Ν. Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά ξέσπασε την Πέμπτη με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για κυβερνητική διγλωσσία, επικαλούμενο δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για την ανέγερση του Ισλαμικού τεμένους, αναφέροντας:

«Να περιμένει η Κυβέρνηση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας πριν προχωρήσει σε συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις ή σε εφαρμογή ήδη υφισταμένων; Ναι ή όχι; “Ναι” απαντά η Κυβέρνηση, όταν αυτό  αφορά στο Τέμενος. Αυτό είπε σήμερα στη Βουλή ο αρμόδιος Υπουργός κ. Φίλης. Ισχυρίστηκε ότι η Κυβέρνηση περίμενε να αποφανθεί πρώτα το Συμβούλιο της Επικρατείας επί σχετικών προσφυγών και μετά να προχωρήσει στη σχετική με το Τέμενος νομοθετική ρύθμιση. “Όχι” απαντά η Κυβέρνηση όταν αυτό αφορά στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών.Αυτό έχει κάνει πράξη ο Υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς. Επιμένει να συνεχίζει κανονικά τη διαδικασία αυτή, αγνοώντας το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο δεν έχει ακόμα αποφανθεί επί της ουσίας για τις πολλές προσφυγές που έχουν κατατεθεί εναντίον του σχετικού διαγωνισμού».

«Αλλη αντίληψη περί νομιμότητας έχει ο κ. Φίλης και άλλη ο Υπουργός – Καναλάρχης. Είναι βέβαιο πια ότι ο κ. Παππάς επείγεται να υλοποιήσει με κάθε τρόπο το κυβερνητικό σχέδιο χειραγώγησης της Ενημέρωσης», προσθέτει η ΝΔ.

Παππάς: Η ΝΔ λειτουργεί και πάλι ως συνήγορος των καναλαρχών

«Για άλλη μια φορά, η ΝΔ λειτουργεί ως ακούραστη συνήγορος των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών», απαντά ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε δήλωσή του, απαντώντας στη ΝΔ.

Ο κ. Παππάς σημειώνει ότι «η κυβέρνηση σέβεται τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της» και ενημερώνει τη ΝΔ ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τα αιτήματα ασφαλιστικών μέτρων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών κατά του διαγωνισμού. Επισημαίνει ότι το σκεπτικό της απόφασης, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, επιβάλλουν την ταχεία ολοκλήρωση της επίμαχης διαγωνιστικής διαδικασίας». «Σε εφαρμογή της παραπάνω απόφασης η Κυβέρνηση θα ολοκληρώσει άμεσα το διαγωνισμό», υπογραμμίζει ο κ. Παππάς και ερωτά: «Μήπως η ΝΔ επιθυμεί να αγνοήσουμε την απόφαση διότι δεν είναι αρεστή σε κάποιους ιδιοκτήτες;».

«Ο κ. Παππάς είτε ψεύδεται είτε αγνοεί βασικές αρχές του δικαίου»

«Η Νέα Δημοκρατία υπερασπίζεται το κράτος δικαίου από τα πλήγματα που δέχεται καθημερινά από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Συστήνουμε στον υπουργό – καναλάρχη όταν ερμηνεύει τις απόψεις της Νέας Δημοκρατίας υπό το σχήμα "υπέρ ή κατά" των καναλαρχών να μην κρίνει κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια», απάντσε η ΝΔ στον υπουργό Επικράτειας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι δεν είναι υπέρ ή κατά των καναλαρχών γιατί πολύ απλά, όπως αναφέρει, είναι με τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και την πολυφωνία.

«Αυτή είναι η διαφορά μας με τον κ. Παππά. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να εκμεταλλευθεί αυθαίρετα την εξουσία του και να ελέγξει όλους όσοι ενημερώνουν τον ελληνικό λαό. Και για να το πετύχει αυτό, κατά την προσφιλή του τακτική, λέει μισές αλήθειες σε σχέση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σε επίπεδο αναστολής και αποκρύπτει ότι η αίτηση αναστολής δεν αποτελεί πρόκριμα για την απόφαση της Ολομέλειας», προσθέτει η Συγγρού.

«Κουβέντα όμως για την ταμπακιέρα. Για ποιο λόγο θέλει να ολοκληρώσει άρον – άρον το διαγωνισμό και δεν αναμένει την κρίση ουσίας του ΣτΕ; Γιατί, δεν αναμένει την απόφαση επί της συνταγματικότητας της διάταξης με την οποία μεταβίβασε τις αρμοδιότητες του Ε.Σ.Ρ. στον εαυτό του; Εν κατακλείδι. Ο κ. Παππάς είτε λέει ψέμματα, είτε αγνοεί βασικές αρχές του Δικαίου. Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, αποδεικνύει πόσο επικίνδυνος είναι», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή