Υβρεις Χ.Α. κατά βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ

Υβρεις Χ.Α. κατά βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σφοδρή προσωπική επίθεση αρχικώς του Γ. Λαγού και μετά μαζικά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής εις βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, αλλά και οι μαζικές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην επιλογή της κυβερνώσας πλειοψηφίας να περάσει με κοινοβουλευτικά «γκρίζες» διαδικασίες τροπολογία οικονομικού ενδιαφέροντος, ανέβασε κατακόρυφα χθες το πολιτικό θερμόμετρο κατά τη συζήτηση κατεπείγοντος νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκε αρχικώς επειδή βουλευτής της Χ.Α. αναφέρθηκε με τρόπο αιχμηρά καταγγελτικό εις βάρος του. Μετά το «Σκάσε ρε, σκάσε» που του απηύθυνε ο Ηλ. Κασιδιάρης και τις φωνές άλλων βουλευτών όπως των Γ. Λαγού και Ηλ. Παναγιώταρου, αναγκάστηκε να παρέμβει ο προεδρεύων της συνεδρίασης Νικ. Κακλαμάνης, απειλώντας τούς εκτός ελέγχου βουλευτές της Χ.Α. με αποβολή από την αίθουσα. «Δεν θα το κάνετε αρένα εδώ», είπε ο κ. Κακλαμάνης.

Το κλίμα στην αίθουσα της Ολομέλειας πυροδοτήθηκε αρκετές ώρες αργότερα καθώς, σχεδόν με τη λήξη της συνεδρίασης, δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τροπολογία που το περιεχόμενό της κρίθηκε ευνοϊκή για επιχειρήσεις οι οποίες είχαν χρέη από τελωνειακές οφειλές κατά την περίοδο 1/6/2015 έως 31/8/2015. Η λήξη της συζήτησης είχε προγραμματιστεί για σχεδόν τις 3 μ.μ. και η τροπολογία κατατέθηκε στις 2.30 μ.μ. Ο υπουργός Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτης, σε νομοσχέδιο του οποίου εντάχθηκε, δήλωσε πως την κάνει αποδεκτή, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης τη χαρακτήρισε θετική. Το γεγονός αυτό προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που, καταγγέλλοντας ύποπτες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας, απαίτησε την απόσυρση της τροπολογίας. Μετά τις διαμαρτυρίες, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε πως η τροπολογία αποσύρεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή