Ν.Δ.: Υποταγή του κ. Τόσκα στις πιο ακραίες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Ν.Δ.: Υποταγή του κ. Τόσκα στις πιο ακραίες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χθεσινή δήλωση του αναπλ. υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα περί διάθεσης διαβούλευσης με «συλλογικότητες των Εξαρχείων» πυροδότησε μία ακόμη σκληρή αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία.

Στον απόηχο των δηλώσεων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των καταληψιών αλλά και της ανακοίνωσης του κόμματος εναντίον της αστυνομικής επιχείρησης εκκένωσης κατειλημμένων κτιρίων στη Θεσσαλονίκη, η Ν.Δ. έκανε λόγο για «υποταγή του κ. Τόσκα στις πιο ακραίες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ». Τη νομιμοποιητική βάση για τη «γαλάζια» κριτική έδωσε η αναφορά του κ. Τόσκα στον ΣΚΑΪ: «Η αντίληψη ότι εμείς πιάσαμε και σαρώνουμε τις καταλήψεις, ότι είμαστε αντίθετοι με την πλευρά εκείνη των ελευθεριακών αντιλήψεων, είναι μακριά από εμάς. Εμείς ανεχόμαστε την άλλη άποψη, αρκεί να μην περνούν κάποιες κόκκινες γραμμές που έχουν σχέση με αυθαιρεσίες, με υπερβολές, με ενέργειες τέτοιες που αγγίζουν τον ποινικό κώδικα». Μάλιστα, ο κ. Τόσκας προχώρησε ένα ακόμη βήμα, σημειώνοντας ότι, από την καταστολή, προκρίνει τον διάλογο και ότι έχει καλέσει «ακόμη και τις συλλογικότητες στα Εξάρχεια να έρθουν να συζητήσουμε, τις συλλογικότητες εκείνες οι οποίες δεν έχουν σχέση, βέβαια, με ναρκωτικά ή άλλα πράγματα».

Η Ν.Δ., που ούτως ή άλλως επενδύει στην ατζέντα  «νόμος και τάξη» επιχειρώντας να εκμεταλλευθεί την αμηχανία της κυβέρνησης, σχολίασε μέσω του κ. Γ. Κουμουτσάκου πως τελικά «η κυβέρνηση συναποφασίζει την ασφάλεια των πολιτών με εκείνους που την αμφισβητούν και τη δυναμιτίζουν». «Το επόμενο στάδιο είναι οι αντιεξουσιαστές, οι καταληψίες και οι μπαχαλάκηδες να δίνουν οδηγίες στην αστυνομία» προσθέτει ο εκπρόσωπος της Ν.Δ, καταλήγοντας με τη διαβεβαίωση πως «πρώτη προτεραιότητα για την αυριανή κυβέρνηση της Ν.Δ. θα είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας και η εμπέδωση της ασφάλειας των πολιτών».

Δύο σταθμά για το ΣτΕ

Η αξιωματική αντιπολίτευση επανήλθε, χθες, και στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, με αφορμή την ψήφιση της διάταξης για το τέμενος στο Βοτανικό. Η αιτιολόγηση του κ. Ν. Φίλη, ότι ανέμενε την απόφαση του ΣτΕ επί προσφυγών που είχαν κατατεθεί για το τέμενος πριν νομοθετήσει, έδωσε την ευκαιρία στη Ν.Δ. να αναδείξει ότι η κυβέρνηση υιοθετεί εντελώς άλλη τακτική στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. Διότι, όπως επισημαίνει το «γαλάζιο» επιτελείο, «ο υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς επιμένει να συνεχίζει κανονικά τη διαδικασία αυτή, αγνοώντας το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο δεν έχει ακόμα αποφανθεί επί της ουσίας για τις πολλές προσφυγές που έχουν κατατεθεί εναντίον του σχετικού διαγωνισμού».

 «Για άλλη μια φορά, η Ν.Δ. λειτουργεί ως ακούραστη συνήγορος των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών» ήταν η απάντηση του κ. Παππά, ο οποίος υπενθύμισε ότι το ΣτΕ απέρριψε τα αιτήματα ασφαλιστικών μέτρων κατά του διαγωνισμού, με το σκεπτικό ότι «επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν την ταχεία ολοκλήρωση της επίμαχης διαγωνιστικής διαδικασίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή