Υψηλοί τόνοι στη Βουλή και προειδοποιήσεις Τόσκα προς Χ.Α.

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή και προειδοποιήσεις Τόσκα προς Χ.Α.

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αίσθηση ότι υπάρχουν ζητήματα ανοιχτά και εν εξελίξει αναφορικά με τη δράση «ακροδεξιών χώρων» με αντιλήψεις κοντινές προς εκείνες της Χρυσής Αυγής, μετέδωσε σήμερα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή ερωτήσεις δύο βουλευτών του κόμματος του Ν. Μιχαλολιάκου.

Η συζήτηση έγινε σε υψηλούς τόνους και στη σκιά της είδησης ότι συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ οι καταζητούμενοι Σακκάς και Σεϊσίδης – μια είδηση που, όπως ήταν αναμενόμενο, έσπευσαν οι ερωτώντες βουλευτές να αξιοποιήσουν για λόγους επικοινωνιακούς.

Υπάρχει «πολιτική κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης προς τρομοκράτες», είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΧΑ Ηλ.Κασιδιάρης και πρόσθεσε ότι «οι τρομοκράτες είναι παιδιά της Κυβέρνησης». Λίγο αργότερα, με ανάλογη επιχειρηματολογία ο συνάδελφός του Ηλ. Παναγιώταρος έκανε λόγο για αναποτελεσματικότητα των αρχών.

«Η Χρυσή Αυγή θέλει να ψαρεύει μέσα στα θολά. Τους συμφέρει να έχουμε καταστάσεις έντασης, για να ψαρεύουν ακριβώς εκεί και να δημιουργούν τις δικές τους καταστάσεις υπονόμευσης. Προετοιμάζουν το κλίμα της δικής τους δράσης, μια και είναι γνωστή η απαξίωση που έχουν για  τη Δημοκρατία», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Νικ. Τόσκας. «Δεν μπορούν να είναι τιμητές της Δημοκρατίας και των θεσμών οι υπονομευτές της» πρόσθεσε ο αρμόδιος για θέματα δημόσιας τάξης αναπληρωτής υπουργός και συμπλήρωσε: «Τα αποτελέσματα θα τα δείτε σε πολλές κατευθύνσεις και σε χώρους που είναι πολύ κοντά στις αντιλήψεις σας. Μην «ξύνεστε στη γκλίτσα του τσοπάνη», γιατί ξέρετε πόσο χειρουργικά, πόσο επιστημονικά και πόσο συστηματικά ενεργεί η Αστυνομία, της οποίας τα μέλη πιστεύουν στη Δημοκρατία, πιστεύουν στο Σύνταγμα, πιστεύουν στους νόμους. Και ας μείνω εδώ».

Νωρίτερα, αναφερόμενος στο προαναφερθέν θέμα των δύο συλλήψεων, ο κ. Τόσκας μεταξύ άλλων είπε: «Πρόκειται για μια επιτυχία, που είναι επιτυχία της Κυβέρνησης, των διωκτικών αρχών, και η οποία δίνει ακριβώς το στίγμα ότι είμαστε άτεγκτοι απέναντι σε αυτούς που παραβαίνουν τον

Πολιτικά φρονήματα

Ειδικότερο ενδιαφέρον είχε και η αντιπαράθεση μεταξύ Τόσκα – Παναγιώταρου, με αφορμή την κριτική που άσκησε ο βουλευτής της Χ.Α. στην αντιπρόεδρο του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών Αναστασία Τσουκάλα. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής είπε ότι η κυρία Τσουκαλά «είναι μια στρατευμένη στον χώρο της Αριστεράς».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σημείωσε απαντώντας: «Η κ. Τσουκαλά είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris XI, είναι ερευνήτρια του πανεπιστημίου Paris V-Sorbonne και είναι και εξωτερικός συνεργάτης σε πολλά ινστιτούτα. Από πενταετίας διδάσκει, είναι καθηγήτρια στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας. Ήταν Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας και τον προηγούμενο χρόνο. Είναι ειδική, επομένως, σε θέματα αντεγκληματικής πολιτικής, είναι ειδική σε θέματα συρράξεων και είναι ειδική σε θέματα ασφάλειας. Ζήτησα τη γνώμη της επιστημονικής κοινότητας. Η επιστημονική κοινότητα είπε τα καλύτερα λόγια. Από εκεί και πέρα, αν ο κ. Παναγιώταρος είναι νοσταλγός του ελέγχου των πολιτικών φρονημάτων, λυπάμαι, αλλά εγώ δεν θα μπω σ’ αυτήν την αναζήτηση των πολιτικών φρονημάτων των καθηγητών και των μελών των επιστημονικών συμβουλίων».

Ο ερωτών βουλευτής στην δευτερολογία του επέμεινε: «Ειδική σε θέματα αντεγκληματικής πολιτικής; Πώς; Υπερασπιζόμενη τρομοκράτες και εγκληματίες; Αφού, λοιπόν, δεν θέλετε να δούμε τα πολιτικά της πιστεύω, που η ίδια τα διατρανώνει με το να κυνηγάει τους δόκιμους της Σχολής της Αστυνομίας, τότε στην πράξη οι μελέτες της μάλλον είναι για τα σκουπίδια».

Κατόπιν και τούτου, ο κ. Τόσκας τόνισε: «Δεν ξέρω εάν η κ. Τσουκαλά είναι ανεπιθύμητη στους κύκλους της Χρυσής Αυγής. Συγγνώμη, αλλά ξέχασα να υποβάλω το βιογραφικό της για έγκριση στη Χρυσή Αυγή ή να ζητήσω κάποιον θεωρητικό του “Mein Kampf”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή