«Μετωπική» Ν. Φίλη – Ν.Δ. για τις ζημιές στο ΑΠΘ

«Μετωπική» Ν. Φίλη – Ν.Δ. για τις ζημιές στο ΑΠΘ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, και της Νέας Δημοκρατίας ξέσπασε την Παρασκευή, με αφορμή τις ζημιές σε χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίο Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της κατάληψης από συμμετέχοντες στο «No border camp».

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα το καλύψει το ίδιο τις ζημιές από την κατάληψη, που ανέρχονται σε 40.000 ευρώ, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της «Κ» και επιτέθηκε κατά της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι αναζητά «σε κάθε ευκαιρία τη σύγκρουση και την όξυνση, στο πλαίσιο του δόγματος “τάξη και ασφάλεια”, αδιαφορώντας για το κόστος ακόμη και σε ανθρώπινες απώλειες».

«Ας σοβαρευτεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι καιρός να αντιληφθεί ότι τα οξυμμένα κοινωνικά προβλήματα όπως το προσφυγικό ή αυτά της νεολαίας, πρέπει να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία, περίσκεψη και τις κατάλληλες πολιτικές. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν πεδίο άσφαιρης και ανεύθυνης αντιπολίτευσης. Ας πάψει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης να αναζητούν την ταυτότητά τους στον αυταρχισμό και στον παρηκμασμένο συντηρητισμό άλλων εποχών», πρόσθεσε το υπουργείο.

ΝΔ: Ο κ. Φίλης στέκεται απέναντι στους ικανούς και δίπλα στους μπαχαλάκηδες

Η ΝΔ απάντησε ότι «ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης αποδεικνύει έμπρακτα ότι στέκεται απέναντι στους ικανούς που προβάλλουν τη χώρα και δίπλα στους μπαχαλάκηδες που την εκθέτουν. Υπόλογος για την ανοχή της κατάληψης του ΑΠΘ και τις ζημιές που προκάλεσαν εκεί οι αναρχικοί, προθυμοποιείται να καλύψει, από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου – από τα χρήματα, δηλαδή, των αγρίως φορολογούμενων Ελλήνων – το κόστος της αποκατάστασης, ύψους 40.000 ευρώ»

Και προσθέτει : «Είναι ο ίδιος που αρνήθηκε να καλύψει τα έξοδα – ύψους 9.000 ευρώ – για την αποστολή της εθνικής μας ομάδας στη Μαθητική Ολυμπιάδα, όπου οι μαθητές μας πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή