Κουμουτσάκος: «Εφικτή η αυτοδυναμία της ΝΔ»

Κουμουτσάκος: «Εφικτή η αυτοδυναμία της ΝΔ»

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σ' ένα περιβάλλον πολλαπλών αδιεξόδων ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο σοβαρών πολιτικών εξελίξεων. Υπ' αυτήν την έννοια οι εκλογές δεν μπορεί να αποκλεισθούν και γι' αυτό -για εμάς τουλάχιστον- δεν θα είναι αιφνιδιασμός», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και προσθέτει ότι είναι εφικτή η αυτοδυναμία της ΝΔ καθώς «είναι η αδιαμφισβήτητη πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας και η μόνη εναλλακτική λύση για τους πολίτες που ασφυκτιούν στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ».

«Η Νέα Δημοκρατία, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει καλύψει τεράστια απόσταση αποδοχής της από την κοινωνία. Σήμερα είναι η αδιαμφισβήτητη πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας και η μόνη εναλλακτική λύση για τους πολίτες που ασφυκτιούν στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Η αυτοδυναμία λοιπόν είναι εφικτή. Υπάρχουν βέβαια δύο προϋποθέσεις: συνέπεια στον στόχο και σκληρή δουλειά όλων μας, μέχρι την ώρα που θα κλείσει η τελευταία κάλπη των επόμενων εκλογών, όποτε κι αν αυτές γίνουν», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος δεν απορρίπτει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό με δύο προϋποθέσεις, «την αποσύνδεσή της από το ενδεχόμενο διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης εκλογών» και τη «μη αλλοίωση του συνταγματικά κατοχυρωμένου πολιτεύματος της χώρας».

Ο κ. Κουμουτσάκος υποστηρίζει ότι η Τουρκία μεταλλάσσεται «σε ένα ιδιότυπο Ερντογανικό καθεστώς που την απομακρύνει από την Ευρώπη» και σημειώνει ότι πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η αδρανοποίηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Μιλώντας για τις μετεκλογικές συνεργασίες τονίζει ότι «η ΝΔ είναι ανοικτή για πολιτικές συνεργασίες ουσίας». «Μπορούμε λοιπόν να συζητήσουμε με όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν σ' ένα πραγματικό άλμα της Ελλάδας προς τα εμπρός», αναφέρει και σημειώνει ότι η ΝΔ χρειάζεται να «διευρύνει ακόμα περισσότερο τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες», υπογραμμίζοντας ότι «διαχρονικά υπήρξε ένα υπεύθυνο και ταυτόχρονα λαϊκό κόμμα. Γι' αυτό απεχθάνεται τον λαϊκισμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή