ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος για προσφυγικό: Η Ε.Ε. δεν ποντάρει μόνο στη συμφωνία με Τουρκία

avram

Η Ε.Ε. έχει προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο αποτυχίας της προσφυγικής συμφωνίας, ανέφερε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Η συμφωνία με την Τουρκία είναι ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μας στο πλαίσιο αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, εντούτοις όχι το μοναδικό», διευκρίνισε ο κ. Αβραμόπουλος. «Δεν ποντάρουμε μόνο σε ένα χαρτί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως σχολίασε ο επίτροπος Μετανάστευσης, η Ε..Ε έχει κατορθώσει να δρομολογήσει νομοθετήματα και προγράμματα παροχής οικονομικής βοήθειας σε σχέση με την προσφυγική κρίση «σε χρόνο ρεκόρ».

«Σε διάστημα ρεκόρ ενός και πλέον χρόνου δρομολογήσαμε νομοθετήματα και την παροχή οικονομικής βοήθειας, προκειμένου να στηρίζουμε τις χώρες μέλη στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών αλλά και να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό ευρωπαϊκό σύστημα διαχείρισης των μεταναστευτικών κυμάτων στα σύνορά μας αλλά και με τους εταίρους μας», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Πάντως, σύμφωνα με τον επίτροπο της Ε.Ε για τη Μετανάστευση, προτεραιότητα παραμένει η υλοποίηση του συμπεφωνημένου Plan A, δηλαδή η υλοποίηση της προσφυγικής συμφωνίας με την Τουρκία και όλων των υπολοίπων δράσεων της ευρωπαϊκής ατζέντας για τη μετανάστευση.