Σιωπή και αμηχανία από ΣΥΡΙΖΑ και Μαξίμου

Σιωπή και αμηχανία από ΣΥΡΙΖΑ και Μαξίμου

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εκκωφαντική σιωπή αντέδρασαν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ στις δημόσιες τοποθετήσεις του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Γιώργου Κυρίτση, αναφορικά με τη σύλληψη των Κώστα Σακκά και Μάριου Σεϊσίδη, που αναδεικνύεται στο νέο μέτωπο εκδήλωσης της κυβερνητικής αμηχανίας στα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Ο κ. Κυρίτσης, αναφερόμενος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε ραδιοφωνικές παρεμβάσεις του στους δύο συλληφθέντες, έκανε, μεταξύ άλλων, αναφορά σε «διώξεις φρονηματικού χαρακτήρα», «απηνή δίωξη του Σεϊσίδη», «στοιχεία στα όρια του γελοίου για τον Σακκά». Μάλιστα, χθες, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και δήλωσε (ΣΚΑΪ) ότι «αυτά που λέω είναι κοινός τόπος στον ΣΥΡΙΖΑ και σε μεγάλο βαθμό κυβερνητική πολιτική». Εμφανίσθηκε, δηλαδή, ως ο γνήσιος εκφραστής της «γραμμής» στο κόμμα αλλά και στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι οι αναφορές του αυτές έρχονται σε αντίφαση με τη δήλωση, την περασμένη Παρασκευή, από το βήμα της Βουλής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα ότι η σύλληψη των Σακκά και Σεϊσίδη αποτελεί «επιτυχία» της κυβέρνησης. Η δήλωση αυτή προφανώς αποτελεί δημόσια προσπάθειά του να υπερασπισθεί το έργο του έναντι των βολών που δέχεται από μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, και ο κ. Κυρίτσης έσπευσε με την τοποθέτησή του να αμφισβητήσει αυτή τη θέση. «Δουλειά του κράτους είναι να εφαρμόζει τον νόμο, δουλειά του κινήματος είναι να υπερασπίζεται τους ανθρώπους. Δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αλλάξει το κράτος, θα προσέθετα εγώ», έγραψε.

Οπως ήταν αναμενόμενο, από την πλευρά της Ν.Δ. υπήρξε σφοδρή αντίδραση και οι δηλώσεις του κ. Κυρίτση χαρακτηρίσθηκαν «πρόκληση». «Αυτή τη φορά η πρόκληση δεν αφορά μόνο τους πολίτες. Αφορά τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό, που έσπευσε να παρουσιάσει τη σύλληψη των καταζητουμένων ως επιτυχία της κυβέρνησής τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παρά τους υψηλούς τόνους και την ευθεία αναφορά στον πρωθυπουργό ωστόσο, δεν υπήρξε απάντηση ούτε από την κυβέρνηση ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγεται η σιωπή, καθώς η κυβερνητική ηγεσία προσβλέπει σε εκτόνωση της κατάστασης με την πάροδο των ημερών και με τη βοήθεια της ραστώνης του Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή