Κριτική από Εν. Κεντρώων στην οικονομική πολιτική

Κριτική από Εν. Κεντρώων στην οικονομική πολιτική

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για προσέγγιση του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε νέο κυβερνητικό σχήμα με την είσοδο της Ενωσης Κεντρώων στην κυβέρνηση, θέλησε χθες ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Καλλιάνος. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε (Πρακτορείο FM), το μοναδικό θέμα στο οποίο υπάρχει σύγκλιση είναι αυτό του εκλογικού νόμου, όπου οι βουλευτές της Ενωσης Κεντρώων υπερψήφισαν την πρόταση που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή. «Σε καμία περίπτωση δεν συμφώνησε σε κάτι ο κ. Λεβέντης με τον κ. Τσίπρα», πρόσθεσε. Μάλιστα, αναφερόμενος στην οικονομία, δήλωσε ότι το κόμμα του «διαφωνεί πλήρως στην οικονομική προσέγγιση όλων των θεμάτων με τον κ. Τσίπρα» και ότι υποστηρίζει «διαφορετικό μείγμα μεταρρυθμίσεων».

Αναφορικά με τις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ, λέγοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα συμπορευτούμε με τους ανθρώπους οι οποίοι είναι οι παλιοί πολιτευτές, οι παλιοί βουλευτές, οι παλιοί αρχηγοί κομμάτων ενός συστήματος που έφτασε τη χώρα έως εδώ», ενώ έκανε λόγο για κινήσεις εκ μέρους των κομμάτων αυτών που γίνονται με κριτήριο τη διατήρησή τους στο προσκήνιο. Και αφού επανέλαβε ότι «μέχρι τις εκλογές δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με κανέναν», πρόσθεσε ότι μετεκλογικά «είτε είναι πρώτος ο κ. Τσίπρας είτε είναι πρώτος ο κ. Μητσοτάκης, εμείς θα θέσουμε συγκεκριμένους όρους. Δεν θέλουμε να αποτελέσουμε τσόντα κανενός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή