Ποτάμι: Το έλλειμμα ’09 έφερε τα μνημόνια

Ποτάμι: Το έλλειμμα ’09 έφερε τα μνημόνια

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύμπλευση νεοκαραμανλικών στελεχών της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την εκ νέου παραπομπή του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης ελλείμματος, αναδεικνύει το Ποτάμι, καλώντας εμμέσως πλην σαφώς τη Ν.Δ. να πάρει θέση για το ζήτημα. Η κίνηση, η οποία φέρει την προσωπική υπογραφή του Σταύρου Θεοδωράκη, ερμηνεύεται ως πρωτοβουλία που φέρνει το Ποτάμι πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η απόπειρα δημιουργίας του τρίτου πόλου.

Kαι αυτό διότι ο επικεφαλής του Ποταμιού με χθεσινή του ανάρτηση στο Facebook (φέρει τον τίτλο «Τα μνημόνια έφεραν την κρίση ή η κρίση τα μνημόνια;») επέλεξε να λάβει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα. Ο κ. Θεοδωράκης σημειώνει ότι τα μνημόνια ήρθαν «επειδή παρουσιάσαμε διογκωμένο το έλλειμμα του 2009» , ενώ χαρακτηρίζει «καφενειακές θεωρίες συνωμοσίας» όσα υποστηρίζουν τις τελευταίες ημέρες στελέχη της Ν.Δ., καθώς και του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ότι η διόγκωση του ελλείμματος ήταν σχέδιο των ξένων για να θέσουν τη χώρα σε καθεστώς επιτροπείας. Αιχμηρός είναι ο επικεφαλής του Ποταμιού και για την απόφαση νέας παραπομπής, καθώς σημειώνει ότι «το πώς μπορεί ένας δικαστής να κρίνει ποιο είναι το αληθινό έλλειμμα, κόντρα στις ελληνικές και ευρωπαϊκές στατιστικές αρχές και την ελληνική Βουλή, περιμένουμε να το ζήσουμε».

Τέλος, καλεί τους πολιτικούς ηγέτες «και δη αυτούς που θέλουν να εκφράσουν τον χώρο της προοδευτικής λογικής» να πάρουν θέση, επισήμανση που ερμηνεύεται ως προτροπή προς την ηγεσία της Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή