Ν.Δ.: Ευθύνες στην κυβέρνηση για την έξαρση βίας

Ν.Δ.: Ευθύνες στην κυβέρνηση για την έξαρση βίας

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικοινωνιακά παιχνίδια και προσπάθεια συσπείρωσης του κομματικού ακροατηρίου και ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα Οκτωβρίου βλέπουν στη Ν.Δ. πίσω από την παρέμβαση του πρωθυπουργού για το χρέος, τις κυβερνητικές παλινωδίες για το Ελληνικό και το γεγονός ότι η κυβέρνηση «κλείνει το μάτι» στους αντιεξουσιαστές, ζήτημα για το οποίο υπήρξε συνολική πολιτική παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η χθεσινή ληστεία σε τράπεζα των Αμπελοκήπων ήταν απλώς η αφορμή, καθώς η Ν.Δ., η οποία θεωρεί προνομιακό της πεδίο αυτό της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, έχει αναδείξει πρώτη τα αυξημένα περιστατικά βίας και ανομίας. Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγορεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι έχουν εγκλωβιστεί στις «ιδεοληψίες» του βαθέος ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιβάλλει τις απόψεις του στον τομέα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Ψέγει την κυβέρνηση ότι κλείνοντας το μάτι στους αντιεξουσιαστές, μεγαλώνει τον φαύλο κύκλο των πράξεων ανομίας, βεβήλωσης και βίας. Στη Συγγρού θεωρούν ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει θέση για την επίθεση στη Μονή Πετράκη υπό το βάρος των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης και ότι η αμφίσημη στάση της απέναντι στης πάσης φύσεως ομάδες αντιεξουσιαστών, η κυβερνητική κακοφωνία για το Ελληνικό, ακόμη και η (μέσω Facebook) έμμεση υπενθύμιση του Αλ. Τσίπρα για την ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους εντάσσονται στο ευρύτερο επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης και στην προσπάθεια να συσπειρώσει το κομματικό της ακροατήριο.

Η Συγγρού δεν σχολίασε επισήμως την παρέμβαση του πρωθυπουργού για το χρέος. Κύκλοι της Ν.Δ., ωστόσο, σχολίαζαν ως λανθασμένη την κίνηση του κ. Τσίπρα. Κι αυτό διότι, όπως έλεγαν, θυμίζει όσα μαξιμαλιστικά είχε υποστηρίξει ο ίδιος για τη διευθέτηση του χρέους – συμπεριελάμβαναν, μεταξύ άλλων, τη σύγκληση Ευρωπαϊκής Διάσκεψης για το χρέος και τη διαγραφή του.Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να μην τοποθετηθεί δημοσίως για το ζήτημα, προφανώς και για να μην κατηγορηθεί από την κυβέρνηση ότι υπονομεύει την εθνική υπόθεση ελάφρυνσης του χρέους.

Την ίδια ώρα, η Ν.Δ. εξακολουθεί να τηρεί σιγή ασυρμάτου για την υπόθεση της παραπομπής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρ. Γεωργίου, επιθυμώντας να μην ανοίξει εσωκομματικά μέτωπα. Ουδέν σχόλιο από τη Συγγρού για την παρέμβαση του Νικ. Κακλαμάνη, ο οποίος έψεξε την ηγεσία της Ν.Δ. ότι έκανε στρατηγικό λάθος επειδή δεν παρενέβη με επίσημη ανακοίνωση για την υπόθεση Γεωργίου. Η ηγεσία της Ν.Δ. επέλεξε από την πρώτη στιγμή τη σιωπή γύρω από το θέμα, διαμηνύοντας ότι το κόμμα δεν σχολιάζει ανοικτές δικαστικές υποθέσεις. Η επισήμανση, πάντως, ουδόλως αποκλείει την επίσημη τοποθέτηση όταν η υπόθεση τελεσιδικήσει, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει ότι αυτή τη στιγμή η χώρα έχει σοβαρότερα προβλήματα και «δεν είναι χρήσιμο να σχολιάζουμε τι συνέβη το 2009».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή