Μετά το «φρένο» ΣτΕ, νομοθετική ρύθμιση

Μετά το «φρένο» ΣτΕ, νομοθετική ρύθμιση

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νομοθετική ρύθμιση που θα κατοχυρώνει τις ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου στην καθαριότητα των δημόσιων νοσοκομείων προανήγγειλε χθες το υπουργείο Υγείας. Μία ημέρα μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για προσωρινό «πάγωμα» των διαγωνισμών για προσλήψεις καθαριστριών στα νοσοκομεία με ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου, το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του υπερασπίζεται τις συγκεκριμένες εργασιακές σχέσεις, επισημαίνοντας ότι «αποτελεί αμετάκλητη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, η απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία και η προάσπιση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων». Και συνεχίζει «η κυβέρνηση θα αναλάβει, εντός του Αυγούστου, νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα κατοχυρώνει αυτή την πολιτική επιλογή, για λόγους δημοσίου συμβέροντος, εξοικονόμησης πόρων, προστασίας των εργαζομένων και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας». Πάντως, το υπουργείο Υγείας αναμένει και τη δημοσιοποίηση του σκεπτικού της απόφασης του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ (αναμένεται μετά τις 15 Αυγούστου). Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει κατά των ατομικών συμβάσεων δύο εταιρείες.

Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη είναι η αντιπαράθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων. Μετά τους άκομψους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο κ. Πολάκης, με αφορμή τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, η ΠΟΕΔΗΝ απάντησε χθες με ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζοντας τον κ. Πολάκη ως αναλώσιμο υπουργό και παρομοιάζοντάς τον με «τυφεκιοφόρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», που «με τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις του επιδιώκει να απορροφήσει την κοινωνική κατακραυγή για την προστασία του ηγέτη και των στρατηγών της κυβέρνησης». Και τονίζει ότι στην προχθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου, «δεν απαντούν επί της ουσίας στα επιχειρήματα της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία αποδεικνύει με στοιχεία την κατάρρευση του ΕΣΥ. Τι να περιμένει κανείς από μία κυβέρνηση που δεν έχει τσίπα πάνω της». Για να καταλήξει «καλές κορδέλες στα κουφάρια του ΕΣΥ, κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή