ΝΔ: Η χώρα έχει ανάγκη από μία διαφορετικού μείγματος, συνεκτική οικονομική πολιτική

ΝΔ: Η χώρα έχει ανάγκη από μία διαφορετικού μείγματος, συνεκτική οικονομική πολιτική

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάγκη από μία διαφορετικού μείγματος, συνεκτική οικονομική πολιτική έχει η χώρα για να βαδίσει πιο αποτελεσματικά προς τους στόχους της επισημαίνουν σε κοινή τους ανακοίνωση ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπεύθυνος του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, Χρίστος Δήμας και ο υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής, Απόστολος Βεσυρόπουλος, με αφορμή τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Στην δήλωσή τους υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση προβάλει «επίτευξη δήθεν», δημοσιονομικών στόχων μέσα από το «στέγνωμα» της αγοράς παρά το γεγονός ότι υποτίθεται ότι θα «έριχνε» σημαντικούς πόρους στην οικονομία μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Οι υπεύθυνοι οικονομικής πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν επίσης ότι οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι μειωμένες περίπου κατά 2,4 δισ. ευρώ έναντι του στόχου- όση είναι περίπου και η υπέρβαση του πρωτογενούς αποτελέσματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή