Μετ’ εμποδίων ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι

Μετ’ εμποδίων ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ας φτιάξει η Φώφη μόνη της τη νέα Κεντροαριστερά με ό,τι έχει απομείνει από τη ΔΗΜΑΡ. Εμείς να γίνουμε παράρτημα του ΠΑΣΟΚ δεν είμαστε διατεθειμένοι».

Το καυστικό σχόλιο βουλευτή του Ποταμιού δείχνει τα εμπόδια που ανακύπτουν πλέον στη συγκρότηση του νέου πολιτικού σχήματος ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμπόδια που δεν κρύβουν πια και οι στενοί συνεργάτες του κ. Στ. Θεοδωράκη οι οποίοι καταλογίζουν στην κ. Γεννηματά ότι το σχέδιό της δεν είναι να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα, αλλά να ενσωματώσει το Ποτάμι στο ΠΑΣΟΚ.

Αφορμή για να αναδειχθούν οι εν λόγω διαφορές στάθηκε η πρόσφατη συνέντευξη της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην «Κ» και κυρίως η άποψη που εξέφρασε ότι μετά την εκλογή του νέου αρχηγού από τη βάση, ο ίδιος μαζί με «ένα αναλογικής σύνθεσης συντονιστικό πολιτικό όργανο θα οδηγήσουν το νέο σχήμα σε ένα συνέδριο την ερχόμενη άνοιξη». Στο Ποτάμι λένε ότι «από μόνη της η έννοια της “αναλογικής σύνθεσης” δείχνει τον παλαιοκομματικό τρόπο με τον οποίο η κ. Γεννηματά προσπαθεί να καπελώσει από τώρα το νέο εγχείρημα, καθώς η ίδια ουσιαστικά προτείνει «ακόμη κι αν κερδίσει ο κ. Θεοδωράκης τις εκλογές νέου αρχηγού από τη βάση, να ελέγχεται από ένα κονκλάβιο του ΠΑΣΟΚ». «Εμείς επιμένουμε στη δική μας πρόταση», τονίζουν στη Σεβαστουπόλεως και εξηγούν ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού «έχει επανειλημμένα προτείνει στην κ. Γεννηματά να αναμετρηθούν το φθινόπωρο σε μια ανοιχτή εκλογική διαδικασία αναδεικνύοντας τις πολιτικές τους διαφορές και ο νικητής να καθορίσει τους όρους της συγκρότησης του νέου σχήματος μέσα από ένα συνέδριο που θα σηματοδοτήσει τη δημιουργία ενός πραγματικά καινούργιου κόμματος».

Από την πλευρά τους οι συνεργάτες της κ. Γεννηματά θεωρούν όχι μόνον υπερβολικές, αλλά και προσχηματικές τις ενστάσεις του Ποταμιού. «Το ΠΑΣΟΚ έχει σήμερα 50% μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη από το Ποτάμι, χωρίς να λαμβάνουμε υπ’ όψιν τις δημοσκοπήσεις», λένε με νόημα και καλούν τον κ. Θεοδωράκη να συνειδητοποιήσει ότι το νέο κόμμα ούτως ή άλλως δεν θα είναι παρθενογένεση, αλλά θα δημιουργηθεί από τη διάθεση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού να συνεργασθούν. «Εκ των πραγμάτων, πρέπει να συγκροτηθεί μια διακομματική επιτροπή με αναλογική σύνθεση, όπως και να οργανωθεί μια συνδιάσκεψη προετοιμασίας της εκλογής του νέου αρχηγού», προσθέτουν, υπονοώντας ότι κάθε άλλη αντιπρόταση αποτελεί μάλλον μια υπεκφυγή από πλευράς του κ. Θεοδωράκη που θα αποβεί και εις βάρος του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή