Αλλαγή ατζέντας «βλέπει» το ΚΚΕ

Αλλαγή ατζέντας «βλέπει» το ΚΚΕ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στημένο παιχνίδι» των καθεστωτικών κομμάτων κατήγγειλε χθες το ΚΚΕ ότι είναι η συζήτηση περί του ενδεχομένου να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. Σύμφωνα με στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος, η μόνη πραγματική στόχευση της εκλογολογίας είναι να υπάρξει ένας τεχνητός αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης για τη δυσβάσταχτη φορολογία που έχει ήδη επιβληθεί, αλλά και τα νέα μέτρα που ούτως ή άλλως είναι αναγκασμένη η κυβέρνηση να νομοθετήσει –έχοντας υιοθετήσει το τρίτο μνημόνιο–, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τη μέση ελληνική οικογένεια.

Ακριβώς αυτό κατήγγειλε άλλωστε και με σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Περισσός. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η αντιπαράθεση για τις εκλογές που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συντηρείται από την κυβέρνηση, τη Ν.Δ. και τα άλλα κόμματα έχει στόχο να κρύψει την κοινή υπογραφή τους στην αντιλαϊκή πολιτική και κυρίως ότι απέναντι σ’ αυτή την πολιτική, που θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα, η μόνη ελπίδα για τοn λαό είναι ένα μαζικό, οργανωμένο κίνημα ρήξης και ανατροπής, χειραφετημένο απ’ τις λογικές του “μικρότερου κακού” και της επιλογής “διαχειριστή” της σημερινής βαρβαρότητας. «Μόνο έτσι», υποστηρίζει το ΚΚΕ, «μπορεί να αλλάξει πραγματικά ο σημερινός αρνητικός για τον λαό συσχετισμός δύναμης, να μπουν εμπόδια στα βάρβαρα μέτρα, και να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές».

Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι κατ’ ιδίαν βουλευτές του ΚΚΕ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ενός εκλογικού αιφνιδιασμού εκ μέρους του πρωθυπουργού τους επόμενους μήνες. Εκτιμούν ωστόσο ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν θα είναι επί της ουσίας επιλογή του κ. Τσίπρα, αλλά ότι είναι πολύ πιθανόν να προκύψει ως μόνη πολιτική διέξοδος, όταν διαφανεί το πλήρες οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο –κατά το ΚΚΕ– νομοτελειακά θα οδηγήσουν τη χώρα οι μνημονιακές επιλογές των δανειστών, τις οποίες «αδιαμαρτύρητα έχουν συνυπογράψει τόσο η κυβέρνηση όσο και τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή