Πρωτοβουλίες από Γ. Παπανδρέου

Πρωτοβουλίες από Γ. Παπανδρέου

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοβουλίες που ενδέχεται να ταράξουν ακόμη περισσότερο το ήδη θολό τοπίο στον χώρο της Κεντροαριστεράς αναμένεται να πάρει τις αμέσως επόμενες εβδομάδες ο Γιώργος Παπανδρέου. Την πρόθεση του πρώην πρωθυπουργού να επιχειρήσει ένα πολιτικό come back επιβεβαιώνουν πλέον και στενοί του συνεργάτες, οι οποίοι προδικάζουν ότι η πολυσυζητημένη σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι όχι μόνον δεν θα προχωρήσει, αλλά ότι πολύ σύντομα θα οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο, προαναγγέλλοντας παράλληλα την πρόθεση του κ. Παπανδρέου να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία του περιβόητου τρίτου πόλου.

Την εκτίμηση ότι η κ. Φώφη Γεννηματά και ο κ. Στ. Θεοδωράκης δεν θα κατορθώσουν να καταλήξουν σε συμφωνία, προκειμένου να διεκδικήσουν την αρχηγία ενός νέου κόμματος, φέρεται να έχει και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος πιθανότητα θα επιδιώξει στις αρχές Σεπτεμβρίου συναντήσεις και με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Οσοι μάλιστα συνομιλούν μαζί του υποστηρίζουν ότι βασική του επιδίωξη δεν είναι να ηγηθεί ο ίδιος του νέου σχήματος, αλλά να βοηθήσει προκειμένου να μην χαθεί και τούτη τη φορά η ευκαιρία ανασύστασης της Κεντροαριστεράς, εξαιτίας των προσωπικών στρατηγικών που εκτιμά ότι έχουν τόσο η κ. Γεννηματά, όσο και ο κ. Στ. Θεοδωράκης. Αφήνουν, έτσι, να εννοηθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα μπορούσε ακόμη και να υποδείξει ένα τρίτο πρόσωπο, το οποίο θα στήριζαν όλα τα σημερινά κόμματα του χώρου, με την προοπτική, βέβαια, μεσοπρόθεσμα να αυτοδιαλυθούν αφού προκύψει μεταξύ τους μια σοβαρή και ολοκληρωμένη συμφωνία αρχών και θέσεων.

«Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες γι’ αυτό» υποστηρίζουν συνεργάτες του, ενώ απαντώντας σε όσους καταλόγιζαν στον κ. Παπανδρέου υστερόβουλο πολιτικό φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπουν στη σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε προσφάτως με αφορμή τη δίωξη του κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ. «Είναι προφανές ότι οι πολίτες αναζητούν πια μια σοβαρή λύση βλέποντας από τη μία, μια άτολμη και συντηρητική Ν.Δ. και από την άλλη, το εθνολαϊκιστικό κυβερνητικό συνονθύλευμα που επιπλέον χαριεντίζεται και με τον κ. Καραμανλή», λένε οι ίδιες πηγές και εκτιμούν ότι τη λύση αυτή κατεξοχήν ο πρώην πρωθυπουργός μπορεί να την εγγυηθεί.

Σχολιάζοντας, τέλος, τις δημοσκοπήσεις που δεν… ανιχνεύουν καν το «Κίνημα» του κ. Παπανδρέου, υποστηρίζουν ότι η πραγματική πολιτική απήχηση του πρώην πρωθυπουργού θα φανεί σύντομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή