Ν.Δ.: σε νέα γραφεία, για «νέα σελίδα»

Ν.Δ.: σε νέα γραφεία, για «νέα σελίδα»

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα σελίδα στην ιστορία της Ν.Δ., που σηματοδοτεί και την προσαρμογή στο ευρύτερο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, ανοίγει η χθεσινή μετακόμιση στα γραφεία του Μοσχάτου. Η οριστική εγκατάσταση στα νέα γραφεία της Ν.Δ. στην Πειραιώς (αρ. 62) σηματοδοτεί ταυτόχρονα τη νέα πολιτική περίοδο που εγκαινιάζει για κυβέρνηση και αντιπολίτευση το φθινόπωρο, με αιχμή τις εμφανίσεις του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η μετακόμιση στα νέα γραφεία, εκτός από την τήρηση της προεκλογικής του δέσμευσης για εξυγίανση των οικονομικών του κόμματος και μεταφορά του στρατηγείου του σε πιο λαϊκή συνοικία, εγκαινιάζει και τη νέα στρατηγική του τρίτου ορόφου της Πειραιώς, όπου και το γραφείο του προέδρου της Ν.Δ. Αυτή θα αφορά πολυεπίπεδες παρεμβάσεις τόσο στον αντιπολιτευτικό λόγο της Ν.Δ. όσο και σε οργανωτικό επίπεδο, όπου αναμένονται αλλαγές, όχι, ωστόσο, «κοσμογονικές», όπως σχολίαζαν υψηλόβαθμες κομματικές πηγές. Η προτεραιότητα για τον κ. Μητσοτάκη είναι η εμφάνισή του στη ΔΕΘ ως εφαλτήριο για τη διαμόρφωση ενός θετικού αφηγήματος για την ελληνική κοινωνία. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους στην ατζέντα που επιδιώκει ο ίδιος να αναδείξει.

Και αυτή δεν περιορίζεται στην οικονομία, όπου, ούτως ή άλλως, η ηγεσία της Ν.Δ. έχει επανειλημμένως δείξει τις προθέσεις της, καθώς θεωρεί ότι το success story που επιχειρεί να οικοδομήσει η κυβέρνηση, με αιχμή το πρωτογενές πλεόνασμα, δεν είναι παρά μια «μαγική εικόνα» που στηρίζεται σε λογιστικά τρικ και η οποία θα καταρρεύσει πολύ γρήγορα υπό το βάρος της πραγματικότητας. Αφορά ακόμη την ανάδειξη θεμάτων που «πονούν» την κυβέρνηση, όπως αυτό της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, καθώς και τα μέτωπα της Παιδείας και της Υγείας. Αυτά, καθώς και ζητήματα οργανωτικής και προγραμματικής φύσεως, συζητήθηκαν στον πρώτο «πρωινό καφέ» που είχε χθες στην Πειραιώς ο κ. Μητσοτάκης με στενούς του συνεργάτες (Γιώργος Κουμουτσάκος, Τάκης Θεοδωρικάκος, Μιχάλης Μπεκίρης και Μακάριος Λαζαρίδης μέσω τηλεφώνου), καθώς η Ν.Δ. θα ανεβάσει στροφές ενόψει της κρίσιμης σημασίας εμφάνισης του προέδρου της στη ΔΕΘ, την οποία η ηγεσία της Ν.Δ. θεωρεί ορόσημο προκειμένου ο κ. Μητσοτάκης να πείσει ότι αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση και να δημιουργήσει ρεύμα υπέρ του κόμματος. 

«Βάζουμε σε τάξη το σπίτι μας, τη Ν.Δ. Και με αυτό τον τρόπο στέλνουμε ένα μήνυμα στην ελληνική κοινωνία: ότι μπορούμε να βάλουμε σε τάξη και τη χώρα, να την οδηγήσουμε στην έξοδο από την κρίση», δήλωσε χθες το πρωί εισερχόμενος στα νέα γραφεία του Μοσχάτου ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος έκανε πράξη την προεκλογική του δέσμευση ότι θα εξυγιάνει τα οικονομικά του κόμματος με τη μετακόμιση σε πιο λιτά γραφεία με φθηνότερο ενοίκιο (9.800 ευρώ έναντι 95.000 για τα γραφεία της Συγγρού) και μάλιστα σε μια λαϊκή γειτονιά που φέρνει τη Ν.Δ. πιο κοντά στον απλό πολίτη. «Η Ν.Δ., μετακομίζοντας σε φθηνότερα γραφεία, στέλνει ένα μήνυμα νοικοκυρέματος και αποτελεσματικής οικονομικής διαχείρισης. Βάζει τάξη στα οικονομικά της και προσαρμόζεται στην οικονομική πραγματικότητα όπως η κοινωνία», σχολίασε σχετικά ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης.

Τα επίσημα εγκαίνια των νέων γραφείων δεν πρέπει να αναμένονται πριν από το τέλος Αυγούστου, χρόνος στον οποίο εκτιμάται ότι όλες οι πτέρυγες του κτιρίου θα είναι έτοιμες. Ωστόσο, οι συναντήσεις του προέδρου της Ν.Δ. θα πραγματοποιούνται κανονικά στην Πειραιώς, απ’ όπου θα περάσει σήμερα για να συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή