Σε διασταυρούμενα πυρά για τις άδειες

Σε διασταυρούμενα πυρά για τις άδειες

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης τόσο για τη διαδικασία όσο και για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Χθες η Νέα Δημοκρατία επανήλθε στις ενστάσεις της περί αντισυνταγματικότητας του διαγωνισμού, ζήτημα που έχει θέσει η Πειραιώς από την πρώτη στιγμή, καθώς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης βρίσκεται εκτός κάδρου.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος (μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ) κατηγόρησε την κυβέρνηση για διαγωνισμό «πέραν των ορίων της συνταγματικότητας» και μίλησε για «παζλ αυθαιρεσίας». Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στρατηγικοί της στόχοι είναι η χειραγώγηση και το μονοπώλιο στην ενημέρωση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Δημήτρης Τσιόδρας. Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού σημείωσε (στον «Αθήνα 9.84») ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αλλά «η χειραγώγηση της ενημέρωσης και ο έλεγχος του τοπίου με τη δημιουργία μιας νέας διαπλοκής». Αφησε μάλιστα αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο προχώρησε η διαδικασία αδειοδότησης, για τον αριθμό των εμπλεκομένων και για τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από κάποιες υποψηφιότητες.

«Ο κ. Σαββίδης έχει υποβάλει αίτηση για άδεια. Το δυναμικό του καναλιού που θέλει να φτιάξει είναι κυρίως στελέχη των ΑΝΕΛ… Επίσης, μιας και μιλάμε για διαπλοκή, όταν κάποιος από τους υποψηφίους είναι άνθρωπος που συμμετέχει σε διαδικασίες για την ανάθεση δημοσίων έργων και έχει αναλάβει και δημόσια έργα –εννοώ τον κ. Καλογρίτσα–είναι αυτό χτύπημα κατά της διαπλοκής;», αναρωτήθηκε ο κ. Δημήτρης Τσιόδρας. Και πρόσθεσε: «Υποτίθεται ότι αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα σε αυτούς που διεκδικούν και παίρνουν δημόσιο χρήμα και στην ενημέρωση. Ή τουλάχιστον να μπουν κανόνες, έτσι ώστε το ένα να μην επηρεάζει το άλλο. Εδώ βλέπουμε ότι το μόνο κριτήριο που μπαίνει είναι πόσα χρήματα θα δώσεις. Αυτό είπε ο κ. Τσίπρας. Ποιος θα δώσει τα λεφτά. Το από πού είναι τα λεφτά ή τι δραστηριότητες έχει ο υποψήφιος δεν μας ενδιαφέρει;».

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει προγραμματιστεί για τις 30 Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή