ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για το προσφυγικό

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για το προσφυγικό

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βολές κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για την στάση που τηρεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο προσφυγικό.

Αφορμή η στάση της ΝΔ σ ΄ένα ζήτημα τεράστιας εθνικής και ευρωπαϊκής σημασίας, όπως είναι η επιβολή τιμωρητικής ρήτρας ύψους 250.000 ευρώ για κάθε πρόσφυγα που αρνείται να δεχτεί ένα κράτος – μέλος και τα χρήματα να κατευθύνονται στις χώρες που επωμίζονται το βάρος του προσφυγικού, μετά την σχετική πρόταση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του Επιτρόπου και στελέχους της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλου, ένα θέμα που συζητείται σήμερα στην Ευρώπη.

Η Κουμουνδούρου αναδεικνύει τις δηλώσεις του συντονιστή προσφυγικού της ΝΔ Πάτροκλου Γεωργιάδη στο Πρώτο Πρόγραμμα που τάχθηκε ενάντια σε αυτήν την πρόταση, συντασσόμενος με τις χώρες του Βίζεγκραντ και τις πιο ακραίες δυνάμεις του ΕΛΚ, όπως ο Όρμπαν, χωρίς να προτείνει με ποιο τρόπο μπορεί να επιβληθεί η εφαρμογή των συμφωνιών για το προσφυγικό και την αναλογική κατανομή των προσφύγων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει το θέμα και απευθύνει στον πρόεδρο της Ν.Δ. τα ακόλουθα ερωτήματα:

– Ο κ. Μητσοτάκης συμφωνεί με αυτή τη θέση;

– Για ποιο λόγο η ΝΔ συνεχίζει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των χωρών που έκλεισαν τα σύνορά τους για τους πρόσφυγες;

– Ποια είναι η θέση της ΝΔ στο προσφυγικό εκτός από την υιοθέτηση και αναπαραγωγή ακροδεξιών θέσεων;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή