Παυλόπουλος: «Να μη λησμονούμε τη Γενοκτονία των Ποντίων»

Παυλόπουλος: «Να μη λησμονούμε τη Γενοκτονία των Ποντίων»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη σημαντική ιστορία της ευρύτερης περιοχής του Θερμαϊκού ανέλυσε χθες στην αντιφώνησή του προς τον τοπικό δήμαρχο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να απαριθμήσει πόσα σημαντικά μαθήματα η Ιστορία προσφέρει και στον ίδιο κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Αφορμή αποτέλεσε η ανακήρυξη του κ. Προκόπη Παυλόπουλου ως επίτιμου δημότη του Θερμαϊκού, που του έδωσε την ευκαιρία να επανέλθει στο θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Οπως είπε, μεταξύ άλλων, «οφείλουμε να μη λησμονούμε τη θυσία των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, επιτελώντας έτσι εθνικό χρέος, το οποίο πηγάζει και από τις ομόφωνες αποφάσεις της Βουλής το 1994 και το 1998. Και αυτό όχι για λόγους εκδίκησης, αφού το αίσθημα αυτό είναι εντελώς άγνωστο σε εμάς, τους Ελληνες, όπως άλλωστε καταδεικνύει το γεγονός στηρίζουμε ανεπιφυλάκτως τη συνταγματική νομιμότητα στη φίλη και γείτονα Τουρκία και είμαστε γέφυρα ειρήνης και φιλίας ως προς τις σχέσεις της με την Ε.Ε και τη Δύση. Αλλά διότι μόνον η άσβεστη μνήμη και αυτών των Γενοκτονιών μπορεί να γίνει οδηγός, μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα της τρομοκρατίας –κατεξοχήν της τζιχαντιστικής– που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, προκειμένου να υπερασπισθούμε ταυτοχρόνως το μέλλον της ανθρωπότητας και την τελική ενοποίηση της Ε.Ε. εναντίον των αδίστακτων εχθρών που απεργάζονται τη διάλυση και την καταστροφή της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή