ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Αβραμόπουλου για το μεταναστευτικό

synantisi-mitsotaki-amp-8211-avramopoyloy-gia-to-metanasteytiko-2147563

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί την Παρασκευή στις 10.30 με τον Επίτροπο για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο. 

Εν τω μεταξύ, ο συντονιστής μεταναστευτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας κατέθεσε σήμερα ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με την ανάθεση σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του έργου της σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στο Νομό Σερρών.

«Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Σερρών, κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή, καταγγέλλει το μέλος της τοπικής Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτριο Τάπα ότι, μαζί με την κόρη του – συντονίστρια του χώρου φιλοξενίας – έχουν αναλάβει έργο σίτισης προσφύγων, ύψους 750.000 ευρώ. Ερωτηματικά εγείρονται τόσο για το αδιάβλητο της διαδικασίας όσο και για την ηθική διάσταση αυτής της επιλογής. Η καταγγελία είναι σοβαρή και πρέπει να διερευνηθεί. Η Κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει τη διαφάνεια και να προστατεύσει την εικόνα της χώρας, που πλήττεται από τέτοιου είδους μεροληπτικές παροχές με κομματικά κριτήρια και οσμή σκανδάλου. Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει ήδη καταρρεύσει. Δεν θα αφήσουμε μαζί του να καταρρεύσει η χώρα», δήλωσε ο βουλευτής Α' Αθηνών από το βήμα της Βουλής.