Ανάπτυξη και πολιτική ασύλου στην εισήγηση Τσίπρα προς τους Σοσιαλιστές ηγέτες

Ανάπτυξη και πολιτική ασύλου στην εισήγηση Τσίπρα προς τους Σοσιαλιστές ηγέτες

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υιοθέτηση ενιαίων θέσεων για την ενίσχυση της κοινωνικής και αναπτυξιακής ευρωπαϊκής ατζέντας και την  πολιτική ασύλου, για όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε., θα εισηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση των Σοσιαλιστών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στο Παρίσι, την ερχόμενη Πέμπτη.

Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα είναι ο μόνος Ευρωπαίος ηγέτης που θα είναι παρών από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, προσκαλείται ως παρατηρητής στη συνάντηση, αντικείμενο της οποίας είναι η προσπάθεια να διαμορφωθεί κοινή στάση των προοδευτικών Ευρωπαίων ηγετών στην σύνοδο της Μπρατισλάβας.

«Στην συνάντηση του Παρισιού, η ελληνική πλευρά θα εισηγηθεί να υιοθετηθούν από τους προοδευτικούς Ευρωπαίους ηγέτες, ενιαίες θέσεις, σε κατεύθυνση ενίσχυσης της κοινωνικής και αναπτυξιακής ευρωπαϊκής ατζέντας, και οι οποίες περιλαμβάνονται ήδη σε διακηρύξεις του ΕΣΚ, αλλά και του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει επίσης το θέμα υιοθέτησης κοινής πολιτικής ασύλου, για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή