Μητσοτάκης με Αβραμόπουλο για προσφυγικό

Μητσοτάκης με Αβραμόπουλο για προσφυγικό

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο βρίσκεται η Ν.Δ., καθώς μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να «ξορκίζει» επισήμως τις πρόωρες εκλογές, αλλά ουδείς μπορεί να αποκλείσει ένα «ατύχημα», ειδικά στην κινούμενη άμμο του προσφυγικού. Στο σκεπτικό αυτό εντάσσεται το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο την ερχόμενη Παρασκευή, όταν ο επίτροπος για τη Μετανάστευση αναμένεται να περάσει το κατώφλι των νέων γραφείων της Ν.Δ. στο 62 της οδού Πειραιώς.

Κι αυτό διότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει να ενημερωθεί λεπτομερώς από τον κ. Αβραμόπουλο για την κατάσταση στα hotspots και στα κέντρα κράτησης, αλλά κυρίως για την εύθραυστη ισορροπία της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ενωσης – Τουρκίας, η οποία κρέμεται από μια κλωστή μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία. Οπως έλεγαν πηγές της Ν.Δ., «η κατάσταση εξελίσσεται καθημερινά και κανένας δεν ξέρει ούτε πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα ούτε πώς ακριβώς θα εξελιχθούν, γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης θέλει να έχει τη σωστή εικόνα».

Εξάλλου, η άτυπη «εκεχειρία» που είχε κηρύξει ο κ. Μητσοτάκης στο ζήτημα του προσφυγικού ως νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ν.Δ., όταν είχε τηρήσει «εθνική γραμμή» σε ό,τι αφορούσε τις ευθύνες της Ευρώπης έναντι της Ελλάδας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις ευθύνες της κυβέρνησης για τα καθυστερημένα διαχειριστικά ανακλαστικά της, θεωρείται πλέον λήξασα. Κι αυτό διότι ναι μεν στην Πειραιώς υπάρχει προβληματισμός για τις εξελίξεις στην Τουρκία και για τις συνέπειες που μπορεί αυτές να έχουν στη συμφωνία για το προσφυγικό και το ευρύτερο πλέγμα των ελληνοτουρκικών και των ευρωτουρκικών σχέσεων, ωστόσο εκτιμούν ότι το κλίμα πανικού που καλλιεργείται με αφορμή τις αυξημένες ροές προς τα ελληνικά νησιά οφείλεται κυρίως στις κυβερνητικές ολιγωρίες και στην ανικανότητα διαχείρισης.

Η εμφάνιση στη ΔΕΘ

Την ίδια ώρα η Ν.Δ. συνεχίζει να αποδομεί την κυβέρνηση με αφορμή την εμφάνιση τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ. «Ο κ. Τσίπρας θα επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος, του ψέματος και της εξαπάτησης των Ελλήνων», δήλωσε (στον Real fm) ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ «δεν θα πει “θα”, θα μιλήσει για συμφωνία ελπίδας και αλήθειας με τους πολίτες».

«Σφιγμένη γροθιά»

Σε ό,τι αφορά το χθεσινό άρθρο του Γ. Μιχελάκη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. υπογράμμισε (στον ΒΗΜΑ fm) ότι «η Ν.Δ. είναι σφιγμένη γροθιά και ουδείς ασχολείται με θλιβερές αστειότητες», ενώ απέδωσε εκ νέου την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων τριβών στη Ν.Δ. στον ΣΥΡΙΖΑ.

Eνισχύει το επικοινωνιακό της επιτελείο η Πειραιώς

Από την επικοινωνιακή ομάδα αρχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την αναδιοργάνωση του κόμματος, από την οποία, πάντως, όπως έλεγαν κομματικές πηγές, «δεν θα πρέπει να αναμένονται τεράστιες αλλαγές, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος είναι σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος με τις επιδόσεις στελεχών και τομεαρχών». Τούτων δοθέντων, δεν θα πρέπει να αναμένονται εκπλήξεις. Τουλάχιστον, όχι πριν από την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Η Πειραιώς ενισχύει, ωστόσο, το επικοινωνιακό της επιτελείο.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος παραμένει εκπρόσωπος του κόμματος και ενισχύεται με την πλαισίωση δύο νέων προσώπων, δύο αναπληρωτές εκπροσώπους Τύπου τους οποίους αναμένεται να παρουσιάσει ο ίδιος σήμερα κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, την πρώτη στο Μοσχάτο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη και τη Σοφία Ζαχαράκη. Γραμματέας της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο πρώτος και διευθύντρια της Γραμματείας Κυβερνητικού Προγράμματος η δεύτερη, επιδιώκεται ως «φρέσκοι» 30άρηδες αμφότεροι να σηματοδοτήσουν την ανανέωση με νέα και άφθαρτα πρόσωπα για την οποία έχει δεσμευθεί η νέα ηγεσία της Ν.Δ., ενώ αποτελεί και απαίτηση της βάσης. Ρίχνοντας «στα βαθιά» –στην καθημερινή έκθεση στα Μέσα Ενημέρωσης– τους δύο αναπληρωτές εκπροσώπους, στον τρίτο όροφο της Πειραιώς φιλοδοξούν τόσο το μήνυμα της Ν.Δ. να βγαίνει προς τα έξω καθαρό και χωρίς «παραφωνίες», όσο και να δοθεί το στίγμα της ανανέωσης, το οποίο, εξάλλου, αναμένεται να γίνει πιο σαφές όταν έρθει η ώρα της κατάρτισης των ψηφοδελτίων του κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή