Πυρά για τη σίτιση στις Σέρρες

Πυρά για τη σίτιση στις Σέρρες

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομοβροντία αντιπολιτευτικών πυρών προκάλεσε η παραδοχή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Σταμπουλή ότι το μέλος τη Νομαρχιακής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τάπας έχει αναλάβει μαζί με την κόρη του το έργο της σίτισης των προσφύγων της περιοχής έναντι 750.000 ευρώ. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ερωτήσεις στη Βουλή, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι μοιράζει δημόσια χρήματα στα δικά της παιδιά, ενώ ο κ. Θεοδωράκης αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «καθεστώς που έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα».

Συγκεκριμένα στην ερώτησή της η Ν.Δ. –την κατέθεσε ο κ. Βασ. Κικίλιας–, αφού κάνει λόγο για «μεροληπτικές παροχές με κομματικά κριτήρια και οσμή σκανδάλου», αξιώνει να δοθούν αμέσως εξηγήσεις για τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία δόθηκαν τα χρήματα. Ανάλογη ήταν και η παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ –μέσω του κ. Μιχ. Τζελέπη–, ο οποίος επιπλέον αξίωσε από τα αρμόδια υπουργεία να πληροφορήσουν τη Bουλή και για τα κριτήρια που έγιναν οι προσλήψεις των εργαζομένων στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων των Σερρών, «όταν», όπως χαρακτηριστικά λέει, «η κόρη είναι η υπεύθυνη και ο πατέρας έχει αναλάβει το έργο σίτισης».

«Ομορφες δουλειές, νοικοκυρεμένες» ήταν το άκρως καυστικό σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη στο facebook, ο οποίος υπενθύμισε πως όταν τον Απρίλιο κατήγγειλε ότι γίνεται «πάρτι ημετέρων στη διαμονή και στη σίτιση των προσφύγων», οι κυβερνητικοί βουλευτές τού φώναζαν «ντροπή».

Η κυβέρνηση απέφυγε να απαντήσει και παρέπεμψε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΣ. Σε αυτήν αναφέρεται ότι «μέχρι τις 19 Αυγούστου η σίτιση των 420 προσφύγων της Παλαιάς Γεωργικής Σχολής Σερρών πραγματοποιούνταν με μέριμνα της στρατιωτικής υπηρεσίας» και ότι από «τις 20 Αυγούστου με διαταγή του ΓΕΣ αναλήφθηκε η υποχρέωση της σίτισης έως τα τέλη Αυγούστου από εταιρεία catering (Corinthian Palace Catering A.E.), έπειτα από έγκριση δέσμευσης πίστωσης 29.350 ευρώ και τη διενέργεια διαγωνισμού». Το παράδοξο είναι ότι το ΓΕΣ αναφέρει πως υπήρξε και ένας ακόμη διαγωνισμός στις 10 Αυγούστου με δέσμευση πίστωσης 88.050 ευρώ, αλλά ότι ακυρώθηκε, καθώς δύο μέρες νωρίτερα άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή