ΝΔ: O πρωθυπουργός να δώσει τις απαντήσεις που οφείλει

ΝΔ: O πρωθυπουργός να δώσει τις απαντήσεις που οφείλει

5' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στον πρωθυπουργό για την επικείμενη άνοδό του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εξαπέλυσε στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος ανέφερε πως «Πριν ξεκινήσει την επιστροφή του στον τόπο του εγκλήματος, στον τόπο των κάλπικων υποσχέσεων τον καλούμε να δώσει τις απαντήσεις που οφείλει:

Τι έγινε το δήθεν πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του 2014, αλλά και το δήθεν παράλληλο πρόγραμμα του 2015;

Τι έχει να πει στους συνταξιούχους που τους κόβει τις συντάξεις;

Τι απαντά στους πιο αδύναμους για το ΕΚΑΣ;

Τι λέει στους πολίτες που υπόσχονταν ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ;

Τι απαντά στα παιδιά που βλέπουν την Παιδεία να υποβαθμίζεται;

Τι έχει να πει στους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και τους ναούς να βεβηλώνονται από τους "γνωστούς άγνωστους";».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας έχει βαρύ παρελθόν αναξιοπιστίας και ασυνέπειας και για αυτό, ό,τι και να πει ουδείς θα το πιστέψει, γιατί ότι και να πει δεν θα το κάνει.

Ως παράδειγμα έφερε την παλαιότερη τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στο θέμα των συντάξεων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Έγραφε τότε, ότι αν μείνουν όρθιοι -εννοούσε η κυβέρνηση της ΝΔ- θα φέρουν τις συντάξεις στα 360 ευρώ, θα εξαυλώσουν τις επικουρικές και τα εφάπαξ. Θα απελευθερώσουν τις ομαδικές απολύσεις. Χθες, συνέχισε, ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε για συντάξεις των 380 ευρώ. Η ΝΔ, είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση είπε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι στην ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπει σε υποσχεσιολογία.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε και στο δυστύχημα της Αίγινας λέγοντας πως η ερώτηση της ΝΔ στην Βουλή, έγινε για να μην υπάρξει κανένα σκοτεινό σημείο στο δυστύχημα της Αίγινας. «Ωστόσο υπάρχουν τρεις σκοτεινές ώρες απραξίας. Μας προβληματίζει και η σπουδή των δηλώσεων του κ. Δρίτσα που μπήκε στην ουσία πριν ξεκαθαρίσει καλά καλά τι είχε συμβεί;» ανέφερε.

Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι το ερώτημα είναι, γιατί ακυρώθηκε ο ρόλος του ΕΣΡ, γιατί παραβιάστηκε το Σύνταγμα και φθάσαμε σε μία παρωδία διαγωνισμού. «Η κυβέρνηση επιδιώκει ολιγοπώλιο στους τηλεοπτικούς σταθμούς για να έχει το μονοπώλιο στην χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Λίγο αργότερα, στις αιχμές του κ. Κουμουτσάκου για το θέμα των αδειών, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε επιθετική απάντηση, αναφέροντας ότι «δεν μας εκπλήσσει η πλήρης ταύτιση του εκπροσώπου της Ν.Δ., κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, με τις θέσεις των καναλαρχών σχετικά με τον διαγωνισμό αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Μίλησε για ακύρωση του ρόλου του ΕΣΡ, τη στιγμή που η ίδια η Ν.Δ. αρνήθηκε –και, μάλιστα, επανειλημμένα- να συναινέσει ώστε να συγκροτηθεί η ανεξάρτητη αρχή. Ισχυρίστηκε ότι παραβιάστηκε το Σύνταγμα, ενώ η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλαρχών, κρίνοντας ότι υπάρχουν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος να ολοκληρωθεί άμεσα ο διαγωνισμός. Έκανε λόγο για ολιγοπώλιο, αλλά «ξέχασε» τις αποφάσεις του ΣτΕ που έκριναν παράνομο το καθεστώς λειτουργίας που άνθισε επί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Ανακάλυψε τώρα «διαγωνισμό-παρωδία», ενώ ήταν αυτοί που έδωσαν όλο τον «αέρα» της χώρας στη DIGEA των καναλαρχών για 15 χρόνια με 18 εκατ. ευρώ, μέσω «διαγωνισμού» με ένα και μοναδικό υποψήφιο». 

Για την συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας

«Η ΝΔ είχε τοποθετηθεί για την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας», είπε ο κ. Κουμουτσάκος. Είχαμε πει ότι ήταν ένα απαραίτητο βήμα να συνεργαστεί η Τουρκία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Είχαμε όμως πει επιπλέον, ότι ήταν μία συμφωνία ασταθούς βάσης, που όμως λειτούργησε.

Θα ήταν αρνητική εξέλιξη και οπισθοδρόμηση αν η συμφωνία κατέρρεε, είπε ο κ. Κουμουτσάκος. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να μην καταρρεύσει. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και ο πρόεδρος του κόμματος στην συνάντησή του την Παρασκευή με τον επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η κυβέρνηση, συνέχισε, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο και να έχει εναλλακτικό σχέδιο.

Στη Ζάκυνθο ο  Κυριάκος Μητσοτάκης,

Στη Ζάκυνθο βρίσκεται από το πρωί ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο Ζακύνθου, Άγιο Διονύσιο. Ο κ. Μητσοτάκης, μόλις έφτασε στη Ζάκυνθο μετέβη στο δημαρχείο όπου έτυχε υποδοχής από τον δήμαρχο, Παύλο Κολοκοτσά και τους συνεργάτες του, ενώ το δημαρχείο είχε κατακλυσθεί από φίλους και οπαδούς της Ν.Δ.

Κατά τη διάρκεια της υποδοχής, ο δήμαρχος ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ν.Δ. για την πορεία του δήμου και του νησιού συνολικά και αναφέρθηκε επί μακρόν, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος στο χώρο των υποδομών, καθώς και στα μειωμένα έσοδα που εμφανίζει ο προϋπολογισμός του, λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον δήμαρχο για το έργο του και εξέφρασε τη χαρά του που από το νησί της Ζακύνθου, ως πρώτο σταθμό, ξεκινά μία μεγάλη περιοδεία στην περιφέρεια, με στόχο να αφουγκραστεί του πολίτες και να αντλήσει ιδέες και προτάσεις για το μέλλον της πατρίδας μας.

Ο κ. Μητσοτάκης παρευρέθηκε σε σύσκεψη των παραγωγικών φορέων του νησιού στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στην διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν τα προβλήματα και οι προοπτικές που αντιμετωπίζει η οικονομία του νησιού.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως το κεντρικό μήνυμα των παραγωγικών φορέων είναι πως «η υπερφορολόγηση σκοτώνει την επιχειρηματικότητα».

«Οι πολίτες και οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε ένα απόλυτο φορολογικό αδιέξοδο. Αδυνατούν πια να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι του Κράτους. Είναι απολύτως σαφές και ξεκάθαρο ότι η οικονομία χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, το οποίο θα στηρίζεται σε περιορισμό δαπανών και σε ταυτόχρονη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Χρειάζεται, επίσης, ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής, το οποίο θα δώσει απόλυτη προτεραιότητα στην προσέλκυση – και στην στήριξη – ιδιωτικών επενδύσεων σε εκείνους τους κλάδους που η οικονομία μας έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ένας τέτοιος κλάδος είναι ο κλάδος του τουρισμού» συμπλήρωσε.

«Χρέος της Νέας Δημοκρατίας και δικό μου προσωπικά είναι να προτείνω στους Έλληνες πολίτες μια συμφωνία αλήθειας, η οποία θα δίνει έναν εναλλακτικό δρόμο διεξόδου από τη μεγάλη κρίση την οποία διανύουμε.Και να οικοδομήσουμε εκείνες τις απαραίτητες σχέσεις εμπιστοσύνης, προκειμένου όλοι μαζί να καταβάλλουμε μια προσπάθεια. Αλλά μια προσπάθεια η οποία τελικά θα αποδώσει καρπούς, θα επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, δουλειές, μην αφήνοντας κανέναν πίσω», ανέφερε κλείνοντας ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή