Νέο αίμα στη ΝΔ: Ζαχαράκη και Κυρανάκης, αναπληρωτές εκπρόσωποι τύπου

Νέο αίμα στη ΝΔ: Ζαχαράκη και Κυρανάκης, αναπληρωτές εκπρόσωποι τύπου

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές στο επικοινωνιακό κομμάτι πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας πράξη τις εξαγγελίες του για ανανέωση στις τάξεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με απόφαση του κ. Μητσοτάκη τοποθετούνται στη θέση- κλειδί του αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου η Μαρία Ζαχαράκη 39 ετών και ο Κωνσταντίνος Κυαρανάκης 29 ετών.

Η σημερινή απόφαση του κ. Μητσοτάκη βάζει τέλος και στα σενάρια που κάποιοι εξ ύφαιναν για αλλαγές και στη θέση του βασικού πορτ παρολ του κόμματος.  Εκπρόσωπος τύπου παραμένει ο Γιώργος Κουμουτσάκος, παρά τα δημοσιεύματα από μερίδα του τύπου που τον ήθελαν να απομακρύνεται από την θέση αυτή.

Οι δυό νέοι αναπληρωτές εκπρόσωποι τύπου της ΝΔ είναι  απόφοιτοι του ΕΚΠΑ , της Φιλοσοφικής η κ.Ζαχαράκη και της Νομικής ο κ.Κυρανάκης, ενώ έχουν εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα.

Νέο αίμα στη ΝΔ: Ζαχαράκη και Κυρανάκης, αναπληρωτές εκπρόσωποι τύπου-1

Αναλυτικά:

Η Σοφία Ζαχαράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει εξειδίκευση σε θέματα διδακτικής Αγγλικών σε μαθητές Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Εργάστηκε ως καθηγήτρια σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Εργάστηκε στο Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Το 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο προγράμμα IVLP (International Visitor Leadership Programme) ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με θέμα «Ο ρόλος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομιών».

Κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Υπουργείο Ανάπτυξης το 2012-2014 συνεργάστηκε με τον  Υπουργό Ανάπτυξης σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων, καθώς και για την προετοιμασία της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τον Απρίλιο 2016 είναι Διευθύντρια της Γραμματείας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά και Γαλλικά.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης γεννήθηκε το 1987 στο Λουξεμβούργο. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη στρατηγική επικοινωνία.

Είναι Πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP) για δύο συνεχόμενες θητείες.

Έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο του digital marketing, ενώ σήμερα εργάζεται ως σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας.

Είναι campaign trainer στο International Republican Institute, συνιδρυτής του Transatlantic Youth Summit και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας "BrainGain" για την επιστροφή της γενιάς του brain drain στην Ελλάδα.

Το 2014 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής ενώ από τον Απρίλιο του 2016 είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά

Στόχος του επικονωνιακού επιτελείου της ΝΔ είναι τα δύο νέα πρόσωπα να έχουν εκτός των άλλων και ισχυρή τηλεοπτική παρουσία, δίνοντας την εικόνα της ανανέωσης στην αξιωματική αντιπολίτευση, που επιθυμεί ο κ. Μητσοτάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή