Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τηλεοπτικές άδειες και ΔΕΘ

Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τηλεοπτικές άδειες και ΔΕΘ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πλήρη ταύτιση» του Γ. Κουμουτσάκου με τις θέσεις των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης, διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ, ο οποίος έκανε νωρίτερα λόγο για διαγωνισμό – παρωδία.

Ο Γ. Κουμουτσάκος, «μίλησε για ακύρωση του ρόλου του ΕΣΡ, τη στιγμή που η ίδια η Ν.Δ. αρνήθηκε – και μάλιστα επανειλημμένα – να συναινέσει ώστε να συγκροτηθεί η ανεξάρτητη αρχή. Ισχυρίστηκε ότι παραβιάστηκε το Σύνταγμα, ενώ η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλαρχών, κρίνοντας ότι υπάρχουν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος να ολοκληρωθεί άμεσα ο διαγωνισμός. Έκανε λόγο για ολιγοπώλιο, αλλά «ξέχασε» τις αποφάσεις του ΣτΕ που έκριναν παράνομο το καθεστώς λειτουργίας που άνθισε επί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Ανακάλυψε τώρα «διαγωνισμό-παρωδία», ενώ ήταν αυτοί που έδωσαν όλο τον «αέρα» της χώρας στη DIGEA των καναλαρχών για 15 χρόνια με 18 εκατ. ευρώ, μέσω «διαγωνισμού» με ένα και μοναδικό υποψήφιο» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Ανταπαντώνας, το γραφείο Τύπο της ΝΔ, σημειώνει πως ο Αλέξης Τσίπρας, ετοιμάζεται ενόψει ΔΕΘ να επιστρέψει «στον τόπο του εγκλήματος, στον τόπο των ψευδών και των κάλπικων υποσχέσεών του».

Η ΝΔ εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι απέφυγε να απαντήσει στις αιχμές του Γ. Κουμουτσάκου, «για την αθέτηση των δήθεν προγραμμάτων του, τις μειώσεις συντάξεων, το κόψιμο του ΕΚΑΣ, το φούσκωμα του ΕΝΦΙΑ, τις δραματικές καταστάσεις στο χώρο της Υγείας, την υποβάθμιση της Παιδείας, την ανοχή στην ανομία, την αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα». «Για όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε ούτε κουβέντα να πει» σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Γεροβασίλη: Εντυπωσιακό το θράσος της ΝΔ

Είναι εντυπωσιακό το θράσος της Νέας Δημοκρατίας, να μας απευθύνει ερωτήματα για τα οποία θα έπρεπε η ίδια να έχει απαντήσει και απολογηθεί. Για το πώς τα «Ζάππειά» της οδήγησαν στην αφαίμαξη των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, την ασυλία φοροφυγάδων, την εξυπηρέτηση συμφερόντων μέσα στην κρίση, την συντήρηση της ανομίας και την κάλυψη της ασυδοσίας, ανέφερε, από την πλευρά της, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Αλλά κυρίως, για το φαύλο κύκλο όπου καθήλωσε την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Για τα αδιέξοδα που προκάλεσε στη χώρα. Και οδηγώντας την στην πτώχευση, και υποστηρίζοντας με πάθος όλα τα τραγικά και ομολογημένα λάθη των προγραμμάτων προσαρμογής.

Αφού λοιπόν, επί σειρά ετών πρωταγωνίστησε στο δράμα των απολύσεων, της ανεργίας, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, και του κοινωνικού κατακερματισμού, ο κύριος Μητσοτάκης αποφάσισε τώρα να πρωταγωνιστήσει στην κωμωδία: Εγώ και η αλήθεια.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στον εναλλακτικό του δρόμο», καταλήγει η δήλωση της κ. Γεροβασίλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή