Θεοδωράκης: Τώρα και τοπικές εκδοχές ΣΥΡΙΖΑ

Θεοδωράκης: Τώρα και τοπικές εκδοχές ΣΥΡΙΖΑ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μέχρι τώρα είχαμε τις κεντρικές συνιστώσες. Τώρα αποκτήσαμε και τις τοπικές εκδοχές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι οποίες με απύθμενο θράσος καταγγέλλουν για τα σκάνδαλα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όσους αποκαλύπτουν αυτά τα σκάνδαλα!»

Με το σκωπτικό αυτό σχόλιο απάντησε χθες ο Στ. Θεοδωράκης στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, αφού καταλόγισε στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή «συστηματική και εργώδη προσπάθεια να υπονομεύσει και να κατασυκοφαντήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση της Αριστεράς (!)», κατήγγειλε και την αντιπολίτευση επειδή υιοθέτησε τις αποκαλύψεις της πως το μέλος της Νομαρχιακής Σερρών Δημ. Τάπας έχει αναλάβει μαζί με την κόρη του το έργο της σίτισης των προσφύγων της περιοχής. «Το μόνο που τους σώζει είναι ότι ο κόσμος είναι απασχολημένος με τους φόρους του Σεπτέμβρη και δεν διαβάζει καν τις φαιδρές τους ανακοινώσεις», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης ο οποίος έκανε την επίσης καυστική παρατήρηση ότι «προφανώς για τον πρωθυπουργό είναι φυσιολογικό να διατηρεί στην Κ.Ο. του μια βουλευτή που, κατά την άποψη των στελεχών του, κατασυκοφαντεί την κυβέρνηση».

Κατά τα λοιπά «ραντεβού τον Σεπτέμβρη», ήταν η απάντηση των συνεργατών του κ. Στ. Θεοδωράκη για τα μελλούμενα της πολυσυζητημένης σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ. «Κάποια στιγμή, μάλλον περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα γίνει μια συνάντηση με την κ. Γεννηματά, αλλά αφού προηγουμένως έχουν συναποφασισθεί όλα με τους συμμάχους μας, όπως τη Δράση, την Ευρώπη – Οικολογία, και τις μεμονωμένες κινήσεις και τα πολιτικά πρόσωπα με τα οποία συνομιλούμε τα επόμενα βήματά μας», έλεγαν στη Σεβαστουπόλεως. Αφηναν έτσι να εννοηθεί ότι η απόφαση του κ. Θεοδωράκη θα είναι μεν συλλογική, αλλά διευκρίνιζαν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποδεχθεί όρους που είναι εκτός τους πλαισίου συζήτησης που είχε έως τώρα με την κ. Γεννηματά, όπως π.χ. τη συγκρότηση κοινής επιτροπής με το ΠΑΣΟΚ ή και τη διοργάνωση συνδιάσκεψης το επόμενο διάστημα. Με απλά λόγια, οι συνεργάτες του υπονοούσαν ότι ο κ. Θεοδωράκης δεν θα κάνει δεκτές προτάσεις που, κατά την άποψή του, όχι μόνον δεν βοηθούν στη δημιουργία ενός πραγματικά νέου σχήματος, αλλά εμφανώς αποβλέπουν στο καπέλωμα της όλης προσπάθειας εκ μέρους της προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή