Τσίπρας: Απαιτούμε συγκεκριμένα μέτρα που θα καθιστούν το χρέος βιώσιμο

Τσίπρας: Απαιτούμε συγκεκριμένα μέτρα που θα καθιστούν το χρέος βιώσιμο

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα στους δανειστές ότι «απαιτούμε» συγκεκριμένα μέτρα που θα καθιστούν το ελληνικό χρέος βιώσιμο, αλλά και μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018, στέλνει με συνέντευξή του  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Δεν διεκδικούμε απλά, απαιτούμε και αναμένουμε εκ μέρους της συμφωνίας που υλοποιούμε, τα συγκεκριμένα μέτρα που θα καθιστούν το χρέος βιώσιμο. Αυτό προφανώς θα έχει ως συνακόλουθο τη μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018, γεγονός που ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Σε ό,τι αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο πρωθυπουργός διαμηνύει πως η Ελλάδα δεν παραιτείται σε καμία περίπτωση από τη διεκδίκηση των επαναρθόσεων και τις χαρακτήρισε θέμα τιμής για τη χώρα.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επιτίθεται στη ΝΔ και στον πρόεδρο της, αναφέροντας πως «έχουν εγκλωβιστεί και τώρα είναι αναγκασμένοι να γίνονται γραφικοί ζητώντας εκλογές μέχρι το 2019». «Ως τότε δηλαδή που θα γίνει δεκτό το αίτημα τους» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, επισημαίνει ότι βρίσκεται στη δικαιοσύνη και τονίζει: «Εμείς δεν κινούμαστε υπόγεια. Κάνουμε πολιτική ανοιχτά και δημόσια, χωρίς να φοβόμαστε ούτε τις συγκλίσεις, ούτε τις αντιπαραθέσεις».

ΝΔ: Ο Αλέξης Τσίπρας οδηγεί τη χώρα στη φτωχοποίηση και στο περιθώριο

Σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα, εξαπολύει η ΝΔ, κατηγορώντας τον για αναξιοπιστία και καταλογίζοντάς του ότι «οδηγεί τη χώρα στη φτωχοποίηση και στο περιθώριο, ενώ παραμένει γαντζωμένος στην εξουσία προσπαθώντας να ελέγξει τους θεσμούς και τα ΜΜΕ, ώστε να φιμώσει την αντιπολίτευση και την κοινωνία».

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει: «Είναι φανερό πλέον ότι ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι οι Έλληνες έχουν απωλέσει τη συλλογική τους μνήμη. Με αυτά που λέει στη συνέντευξή του μοιάζει να μην ζει στη χώρα μας. Προσπαθεί να ξεχάσει την υπερφορολόγηση που επέβαλε στη μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους που τους έκοψε το ΕΚΑΣ, τους επαγγελματίες που πρακτικά δημεύει τις δουλειές τους, τους νέους που εξαπάτησε ωμά, τους ανέργους που σβήνει τις ελπίδες τους».

Ακολούθως τον κατηγορεί ότι «στην πραγματικότητα ομολογεί ότι δεν έχει κανένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, δεν κάνει τίποτε που να δίνει ρεαλιστική ελπίδα στους Έλληνες. Εκείνος προσπαθεί να ξεχάσει. Οι Έλληνες, όμως, δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ ότι είναι ο πιο αναξιόπιστος και ανίκανος πρωθυπουργός που πέρασε από τη χώρα, την οποία οδηγεί στη φτωχοποίηση και στο περιθώριο. Οτιδήποτε υπόσχεται δεν έχει πλέον καμία αξία, καμία φερεγγυότητα».

Αναφέρεται και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «το μόνο που κάνει πια είναι να διαχειρίζεται τις αντιπαραθέσεις των υπουργών του και τις αντιφάσεις των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, και όλοι μαζί οδηγούν την Ελλάδα σε έναν διαρκή κατήφορο».

Τέλος, τον κατηγορεί για σχέδιο φίμωσης της κοινωνίας: «Γαντζωμένος στην εξουσία, το μόνο που σταθερά υλοποιεί, είναι το σχέδιο ελέγχου όλων των θεσμών και ιδιαίτερα τον έλεγχο των Μ.Μ.Ε.  Θέλει να φιμώσει τη φωνή της κοινωνίας και την αντιπολίτευση. Δεν πρόκειται να τα καταφέρει, όμως, γιατί είναι πολύ βαθιά απαξιωμένος από τον ελληνικό λαό. Θα συστήναμε τέλος στον κ. Τσίπρα να αποφεύγει τις μακροσκελείς συνεντεύξεις. Γιατί όσο πιο μεγάλες είναι τόσα περισσότερα ψέματα περιέχουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή