Ν.Δ.: «Μετάλλιο του ψεύδους στον Τσίπρα»

Ν.Δ.: «Μετάλλιο του ψεύδους στον Τσίπρα»

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα μέτωπα της καθημερινότητας όπου η πραγματικότητα συγκρούεται πλήρως με τη «μαγική εικόνα» του success story που προσπαθεί να εδραιώσει η κυβέρνηση, με κυρίαρχο αυτό της οικονομίας, καθώς και στο μείζον ζήτημα της «γκρίζας» διαδικασίας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, εστιάζει την κριτική της η Ν.Δ. Η Πειραιώς ανεβάζει τους τόνους ενόψει της εμφάνισης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, καθώς χθες απένειμε στον Αλέξη Τσίπρα το μετάλλιο του… ψεύδους.

Η ανάρτηση των σημειωμάτων του ΕΝΦΙΑ στο Taxis ήταν μόνο η αφορμή ώστε η Ν.Δ. να θυμίσει όχι μόνο τις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής στην πραγματική οικονομία. Πριν ακόμη ο Γιώργος Κουμουτσάκος απονείμει το μετάλλιο του «ψεύδους και της πολιτικής εξαπάτησης» στον πρωθυπουργό, οι Χρήστος Σταϊκούρας, Χρίστος Δήμας και Απόστολος Βεσυρόπουλος σφυροκοπούσαν την κυβέρνηση για τις θριαμβολογίες για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, με αιχμή την υπερφορολόγηση που έχει ως αποτέλεσμα την υστέρηση των φορολογικών εσόδων, αλλά και το «πλασματικό» πρωτογενές πλεόνασμα που στηρίζεται στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου κατά 88% σε σχέση με το τέλος του 2014.

«Η ελληνική οικονομία είναι η μόνη στην Ευρώπη που βρίσκεται σε ύφεση τον τελευταίο χρόνο», υπογράμμισε ο συντονιστής Οικονομικών της Ν.Δ. κ. Σταϊκούρας με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ, επικρίνοντας εκ νέου την κυβέρνηση για το λάθος μείγμα οικονομικής πολιτικής και για τις εμμονές της. Το «ιδεοληπτικό» στοιχείο στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί σταθερό στοιχείο στις παρεμβάσεις της Ν.Δ., καθώς είναι πεποίθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ούτε θέλει ούτε μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να προσελκύσει επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Στο μέτωπο των τηλεοπτικών αδειών, η Πειραιώς συνεχίζει να εστιάζει στο «σαθρό» και αντισυνταγματικό πλαίσιο του διαγωνισμού, καθώς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο διαγωνισμός να εκπέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, παρότι η μέχρι τώρα στάση απόρριψης ασφαλιστικών μέτρων τηλεοπτικών σταθμών δείχνει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος (μιλώντας στον ΒΗΜΑ fm), η Ν.Δ. ναι μεν θα καταργήσει τον νόμο όταν έλθει στην εξουσία, αλλά δεν θα καταργήσει τις άδειες που θα έχουν δοθεί. Αντιθέτως, θα ανοίξει την αγορά, ώστε να εισέλθουν κι άλλοι, «με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια, με γνωστή και απόλυτα διαυγή προέλευση των χρημάτων, με τίμημα εισόδου». Κι αυτό, διότι, όπως σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος, «αυτή είναι για μας μια γκρίζα διαδικασία».

«Ανοιγμα προς την κοινωνία»

Στην Πειραιώς θα συνεχίσουν να ανεβάζουν τους αντιπολιτευτικούς τόνους στον δρόμο προς τη ΔΕΘ, ενώ ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει το «άνοιγμα προς την κοινωνία» με στοχευμένες περιοδείες. Στο πρότυπο της επίσκεψής του την περασμένη εβδομάδα στη Ζάκυνθο, όπου ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέδειξε το «αγκάθι» της υπερφορολόγησης που σκοτώνει την επιχειρηματικότητα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφθεί την Τετάρτη τη Νεμέα, προκειμένου να απευθύνει μήνυμα στήριξης του πρωτογενούς τομέα. Την Πέμπτη και τα στελέχη της Ν.Δ. μπαίνουν επισήμως σε κανονικούς ρυθμούς, καθώς ο κ. Μητσοτάκης έχει συγκαλέσει συνεδρίαση εφ’ όλης της ύλης του συντονιστικού οργάνου της Ν.Δ. –μετέχουν οι συντονιστές, οι αρμόδιοι τομεάρχες για τον έλεγχο του κυβερνητικού έργου, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.–, του πρώτου της σεζόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή