Οργισμένη απάντηση καραμανλικών για τ​ο καραμανλικό άνοιγμα Φίλη

Οργισμένη απάντηση καραμανλικών για τ​ο καραμανλικό άνοιγμα Φίλη

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφείς αποστάσεις παίρνουν οι «καραμανλικοί» – δια στόματος Γιώργου Βλάχου – από την επίθεση φιλίας που τους έκανε ο Υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης όταν επικαλέστηκε, κατά τη χθεσινή συζήτηση στην Βουλή για την ιδιωτική εκπαίδευση, τις θέσεις που είχε η Νέα Δημοκρατία πριν από τέσσερις δεκαετίες, επί υπουργίας Γεώργιου Ράλλη και πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή. 

Ο κ. Φίλης επιχείρησε να ταυτίσει τα όσα φέρνει η σημερινή κυβέρνηση για τα ιδιωτικά σχολεία με τα πεπραγμένα της τότε καραμανλικής εξουσίας. Κάλεσε μάλιστα την αξιωματική αντιπολίτευση να … απαντήσει στις αρχές του καραμανλισμού και του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, τις οποίες όπως είπε έχει εγκαταλείψει.

Η απάντηση ήρθε σήμερα από τον Γεώργιο Βλάχο , ο οποίος ανέβηκε στο βήμα και κάλεσε την κυβέρνηση να μην κάνει μαθήματα καραμανλισμού στην ΝΔ.

Ο κ.Βλάχος μεταξύ άλλων τόνισε πως : «Ο καραμανλισμός είναι τρόπος σκέψης και τρόπος ζωής. Δεν μπορεί κανένας και ιδιαιτέρως η Αριστερά να επικαλείται αποσπασματικά τις θέσεις του καραμανλισμού και να μας κατηγορεί ότι εγκαταλείψαμε τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό. Ο καραμανλισμός είναι τρόπος ζωής κύριε Υπουργέ. Δεν μπορεί η Αριστερά να εκφράζει σήμερα και μάλιστα αποσπασματικά θέσεις που ουδέποτε την εξέφραζαν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή