ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργισμένη απάντηση καραμανλικών για τ​ο καραμανλικό άνοιγμα Φίλη

orgismeni-apantisi-karamanlikon-gia-t-o-karamanliko-anoigma-fili-2148623

Σαφείς αποστάσεις παίρνουν οι «καραμανλικοί» – δια στόματος Γιώργου Βλάχου – από την επίθεση φιλίας που τους έκανε ο Υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης όταν επικαλέστηκε, κατά τη χθεσινή συζήτηση στην Βουλή για την ιδιωτική εκπαίδευση, τις θέσεις που είχε η Νέα Δημοκρατία πριν από τέσσερις δεκαετίες, επί υπουργίας Γεώργιου Ράλλη και πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή. 

Ο κ. Φίλης επιχείρησε να ταυτίσει τα όσα φέρνει η σημερινή κυβέρνηση για τα ιδιωτικά σχολεία με τα πεπραγμένα της τότε καραμανλικής εξουσίας. Κάλεσε μάλιστα την αξιωματική αντιπολίτευση να … απαντήσει στις αρχές του καραμανλισμού και του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, τις οποίες όπως είπε έχει εγκαταλείψει.

Η απάντηση ήρθε σήμερα από τον Γεώργιο Βλάχο , ο οποίος ανέβηκε στο βήμα και κάλεσε την κυβέρνηση να μην κάνει μαθήματα καραμανλισμού στην ΝΔ.

Ο κ.Βλάχος μεταξύ άλλων τόνισε πως : «Ο καραμανλισμός είναι τρόπος σκέψης και τρόπος ζωής. Δεν μπορεί κανένας και ιδιαιτέρως η Αριστερά να επικαλείται αποσπασματικά τις θέσεις του καραμανλισμού και να μας κατηγορεί ότι εγκαταλείψαμε τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό. Ο καραμανλισμός είναι τρόπος ζωής κύριε Υπουργέ. Δεν μπορεί η Αριστερά να εκφράζει σήμερα και μάλιστα αποσπασματικά θέσεις που ουδέποτε την εξέφραζαν».