Πετρόπουλος: Δεν καταργείται το ταμείο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Πετρόπουλος: Δεν καταργείται το ταμείο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν καταργείται το ταμείο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ» διαβεβαίωσε την Πέμπτη στο Πρακτορείο FM, o υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος, διευκρινίζοντας ότι η είδηση για την κατάργηση του ταμείου και της οικονομικής αυτοτέλειας του είναι «ψευδής» και ότι «δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Ακόμη τόνισε ότι «η διάταξη είναι σαφής, και αφορά μόνο τους επιμέρους τομείς που υπάρχουν μέσα στα ΕΤΑΠ-ΜΜΕ».

Ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι «με την τροπολογία καταργήσαμε την οικονομική λογιστική αυτοτέλεια των επιμέρους τομέων, που λειτουργούν εντός των ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ήδη από το 2008 και με το νόμο 3655, όμως αυτή η ένταξή του στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ από το 2008 δεν έλυσε το πρόβλημα της χρηματοδότησης των αναγκών των ασφαλισμένων των ΕΤΑΠ-ΜΜΕ με αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια να δανείζει ο ένας τομέας στον άλλο με έναν τρόπο ο οποίος θα μπορούσε να ελεγχθεί ως νομικά εσφαλμένος και να αποδοθούν ευθύνες και σε παλιούς ΕΤΑΠ-ΜΜΕ οι οποίοι δεν έχουν καμία οι άνθρωποι υπαιτιότητα το να δίνονται δανεικά και αγύριστα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή