Δείπνο εφ’ όλης της ύλης μεταξύ Αρχιεπισκόπου και πρωθυπουργού

Δείπνο εφ’ όλης της ύλης μεταξύ Αρχιεπισκόπου και πρωθυπουργού

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Μέγαρο Μαξίμου δείπνησαν χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος. Από την κυβέρνηση στο δείπνο επρόκειτο να μετάσχουν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος. Τον κ. Ιερώνυμο συνόδευσαν οι μητροπολίτες Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, Υδρας Εφραίμ και Χαλκίδας Χρυσόστομος.

Στο δείπνο συζητήθηκε όλο το φάσμα των ζητημάτων που αφορούν τις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας. Πάντως, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, από την πλευρά του κ. Ιερωνύμου ετέθη εμφατικά το θέμα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, το οποίο ουσιαστικά δεν έχει προχωρήσει. Για το θέμα με τον νόμο 4182, που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2013, έχει συσταθεί ανώνυμη εταιρεία αξιοποίησης εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας, στην οποία μετέχουν με 50% η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και με 50% το ελληνικό Δημόσιο. Στόχος της εταιρείας είναι να αξιοποιήσει τα ακίνητα της Αρχιεπισκοπής, ώστε το 50% των εσόδων να κατευθυνθεί στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και το υπόλοιπο στα κρατικά ταμεία. Ωστόσο ακόμη παραμένουν ακίνητα της Εκκλησίας σε ιδιαίτερα καλές θέσεις («φιλέτα», όπως ονομάζονται) για τα οποία υπάρχουν χρόνιες νομικές εκκρεμότητες από το Δημόσιο ή τους ΟΤΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή