Διέξοδο σε ίντερνετ και συνδρομητικά δείχνει η κυβέρνηση

Διέξοδο σε ίντερνετ και συνδρομητικά δείχνει η κυβέρνηση

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντύπωση έχει προκαλέσει η εναλλακτική πρόταση που παρουσιάζει η  κυβέρνηση στα κανάλια που δεν κατάφεραν να πάρουν τηλεοπτική άδεια, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες σε αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δίνει μια ακόμα ευκαιρία στα κανάλια που επιθυμούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να εκπέμψουν είτε διαδικτυακά  είτε εντασσόμενα  σε συνδρομητικές πλατφόρμες.

Η είδηση αυτή έρχεται, αφού έχει ήδη ολοκληρωθεί ο πρώτος, καθώς φαίνεται, γύρος δημοπράτησης τηλεοπτικών αδειών, με τις άδειες για θεματικά και περιφερειακά κανάλια να έπονται.

Υπενθυμίζεται, ότι η δυνατότητα συμμετοχής σε δημοπρασία για θεματική και περιφερειακή άδεια, είχε γίνει γνωστή από την κυβέρνηση ελάχιστες μόνο μέρες πριν την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Επίθεση ΝΔ για τα «τηλεοπτικά αυθαίρετα»

Μετά τη συνέντευξή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη,  όπου χαρακτήρισε τους τηλεοπτικούς σταθμούς «αυθαίρετα σε δασική έκταση», η αντιπολίτευση δίνει σκληρή απάντηση για τη στάση αυτή.

«Αν έχετε χτίσει αυθαίρετη επιχείρηση, χωρίς άδεια λειτουργίας σε δασική έκταση και σας αποβάλλουν απ' αυτήν μπορείτε να πείσετε στ' αλήθεια ότι διώκεστε, ότι σας ξεσπιτώνουν;» διερωτήθηκε ρητορικά η Όλγα Γεροβασίλη.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη επίσης στο ΑΠΕ, ο οποίος χαρακτήρισε τους τηλεοπτικούς σταθμούς «παράσιτα».

«Η κυβέρνηση ξεκινά από μια νέα αφετηρία το έργο της, που συνίσταται στην αντιμετώπιση της λιτότητα, τη διεύρυνση της Δημοκρατίας και την ίδρυση ενός νέου κοινωνικού κράτους. Χωρίς να παρεμβάλλονται "παράσιτα"…» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκου, ο οποίος με αφορμή τις δηλώσεις της Ολ. Γεροβασίλη για τα κανάλια, εκφράζει την γενική αγανάκτηση της Ν.Δ. για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

«Η Εκπρόσωπος της εθισμένης στο ψέμα Κυβέρνησης, σήμερα πια στραγγαλίζει την αλήθεια» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Απαντώντας στα όσα δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη, ο κ. Κουμουτσάκος την κατηγορεί ότι «επιτίθεται βάναυσα στη νοημοσύνη των πολιτών καθώς δηλώνει ικανοποιημένη που κόβονται μέχρις εξαφάνισης οι συντάξεις, που φορολογούνται σφαγιαστικά οι πάντες και τα πάντα, που σε 90 ημέρες ξεκινούν οι απολύσεις στον τομέα της ενημέρωσης, που η οικονομία είναι μια απέραντη έρημος».

«Για όλα αυτά» επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ «έχουν υποσχεθεί τα ακριβώς αντίθετα. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι αδυνατούν να καταλάβουν πως υπάρχει άλλος δρόμος. Όχι με τη δική τους πολιτική κατανομής φτώχειας σε όλους. Αλλά με τη δική μας πρόταση παραγωγής πλούτου για όλους.

»Με λιγότερους φόρους και λιγότερες δαπάνες, όπως προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό δεν είναι "νεοφιλελευθερισμός", όπως προπαγανδίζουν. Είναι η κοινή λογική.

»Ακριβώς δηλαδή, ό,τι λείπει από τη βυθισμένη στην αναξιοπιστία και ιδεοληψία Κυβέρνησή τους που έχει καταρρεύσει στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων» καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή