Ερώτηση Ν.Δ. για καταγγελίες του Π. Καμμένου

Ερώτηση Ν.Δ. για καταγγελίες του Π. Καμμένου

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αποδόμηση της προσπάθειας της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλ. Τσίπρα να εμφανίσουν τη δημοπράτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας ως «συντριπτικό πλήγμα στη διαπλοκή» εστιάζει η Ν.Δ., η οποία καλεί τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί για τις καταγγελίες του Π. Καμμένου περί «μαύρου» χρήματος που χρησιμοποίησε ο Χρ. Καλογρίτσας προκειμένου να πιέσει για τη χορήγηση τηλεοπτικής άδειας.

Η Πειραιώς δεν σκοπεύει να χαμηλώσει τους τόνους για το θέμα των αδειών, το οποίο εκτιμάται ότι θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. Δεν αποκλείουν μάλιστα να αποτελέσει και πεδίο αντιπαράθεσης του Αλ. Τσίπρα με τον Κυρ. Μητσοτάκη με φόντο αμφότερες τις εμφανίσεις στη συμπρωτεύουσα. Το θέμα συντηρήθηκε ψηλά τις προηγούμενες ημέρες, ενώ μετά τη χθεσινή ομοβροντία δηλώσεων στελεχών, 52 βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσαν ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς Επικρατείας και Δικαιοσύνης. Στην ερώτηση, γίνονται αναφορές στις καταγγελίες του υπουργού Εθνικής Αμυνας ότι ο κ. Καλογρίτσας επιχειρούσε με «μαύρα λεφτά» και «ψευδείς αναρτήσεις σε ιστοσελίδες» να πιέσει για να λάβει τηλεοπτική άδεια και καλείται ο ίδιος ο πρωθυπουργός να πάρει θέση για τις καταγγελίες. Ακόμη, η Ν.Δ. διερωτάται γιατί η κυβέρνηση έσπευσε να προχωρήσει στη δημοπράτηση χωρίς να περιμένει την κρίση του ΣτΕ, αλλά και γιατί η κυβέρνηση δεν διενήργησε τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των υπερθεματιστών πριν από τη διαδικασία. Η Ν.Δ. αμφισβητεί ακόμα τη νομιμότητα της συμμετοχής του ομίλου Καλογρίτσα στη διαδικασία, δεδομένου ότι κατέθεσε εκπρόθεσμα την εγγυητική επιστολή.

Για το θέμα των αδειών τοποθετήθηκαν χθες και κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. Η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι «κατά την άποψή μας και κατά την άποψη οποιουδήποτε διαθέτει ικανότητα ανάγνωσης, ο νόμος είναι αντισυνταγματικός» και επανέλαβε ότι η Ν.Δ. θα καταργήσει τον νόμο Παππά και θα δώσει όσες άδειες επιτρέπει το ψηφιακό χάσμα. Ο Κ. Χατζηδάκης από την πλευρά του σημείωσε ειρωνικά ότι «την ώρα που πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα 240 εκατ. των καναλιών, δίνει παραπάνω 500 εκατ. στους εργολάβους». Σκληρή ήταν την ίδια ώρα η αντίδραση της Πειραιώς και στο άρθρο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας στην «Αυγή», όπου η Ράνια Αντωνοπούλου υποστηρίζει ότι το τρίτο μνημόνιο «βελτίωσε τη θέση της χώρας μας». «Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και την κοινωνία. Θυμίζουμε στην κ. Αντωνοπούλου ότι το τρίτο, αχρείαστο μνημόνιο που υπέγραψαν οι Τσίπρας-Καμμένος είναι αυτό που επέβαλε δυσβάστακτους φόρους και έκοψε μισθούς, συντάξεις και ΕΚΑΣ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ν.Δ.

Στο τρίτο μνημόνιο, πάντως, παραπέμπει εμμέσως πλην σαφώς –μέσω παραδειγμάτων χωρών που βγήκαν από τα μνημόνια– η εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και το γερμανικό «Κόνραντ Αντενάουερ» την Πέμπτη (στις 14.00) στο ΕΒΕΑ με θέμα «Οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, οδηγός για το μέλλον της Ελλάδας». Θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης, η πρώην υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκε, ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σούσελ, ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Κ. Μητσοτάκης και ο Κ. Χατζηδάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή