Χαμηλοί τόνοι ΠΑΣΟΚ για τον νέο φορέα

Χαμηλοί τόνοι ΠΑΣΟΚ για τον νέο φορέα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαμηλούς τόνους στο θέμα των συζητήσεων με το Ποτάμι για τη δημιουργία νέου φορέα κρατάει η Χαρ. Τρικούπη. Υπενθυμίζεται ότι προχθές, έπειτα από συνέντευξη του κ. Στ. Θεοδωράκη, από το ΠΑΣΟΚ διέρρεαν ότι «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει. Είναι λάθος με συνεντεύξεις και διαρροές να υπονομεύεται το κλίμα των συνεννοήσεων που διεξάγονται». Επ’ αυτού ο κ. Θεοδωράκης απάντησε χθες λέγοντας (9,84) ότι η δική του πρόθεση «δεν είναι η συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ, αλλά η δημιουργία μιας μεγάλης μεταρρυθμιστικής παράταξης με φιλελεύθερους και σοσιαλδημοκράτες».

Χθες πάντως, ο κ. Ι. Μανιάτης ζήτησε άμεσα (ΣΚΑΪ) τη δημιουργία ενιαίου συντονιστικού πολιτικού κέντρου των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού. Και επισήμανε πως «ήρθε ο καιρός να συγχρονιστούν τα προσωπικά ρολόγια όλων με την απαίτηση των πολιτών για μια δυνατή προοδευτική παράταξη». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Χρηστίδης επισήμανε χθες ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημ. Συμπαράταξη επιθυμούν να προχωρήσει η συνεργασία με το Ποτάμι. «Είναι κάτι το οποίο το δουλεύουμε πάρα πολύ καιρό, διατηρούμε την αισιοδοξία και νομίζω ότι στο τέλος θα προχωρήσουμε σε μια συνεργασία, η οποία είναι ανάγκη για τον κόσμο, γιατί ό,τι ακούμε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αδιέξοδο δίπολο το οποίο μας τραβάει πίσω», επισήμανε ο κ. Χρηστίδης.

Εν τω μεταξύ, χθες, ο κ. Ευ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. Επισήμανε το γεγονός ότι ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών υπό την εποπτεία της κυβέρνησης αποτελεί «υφαρπαγή» του έργου της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής, του ΕΣΡ. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η δημοπρασία που έγινε «με εξαίρεση την πρώτη άδεια, η οποία ήταν συντριπτικά φθηνότερη και έχει στοιχεία πολύ πιο ορθολογικά από τις επόμενες, έδειξε ότι δεν υπάρχει λογική αγοράς». Οπως είπε, λειτούργησε σε μια λογική πλειοδοσίας «η οποία δεν έχει καμία σχέση με τη διαφημιστική δαπάνη και με την οικονομική βιωσιμότητα των επιχειρήσεων». Ο κ. Βενιζέλος είπε, επίσης, ότι οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού περί κατανομής των χρημάτων που εξασφαλίζει το κράτος από τις τηλεοπτικές άδειες αποδεικνύουν ότι όσα είπε η κυβέρνηση περί θεσμών, πολυφωνίας, δημοκρατίας και διαφάνειας συνιστούν «μεγαλοστομίες περί Συντάγματος» και συνιστούν στην πράξη λόγο πολιτικό, επικοινωνιακό και κομματικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή