Μπακογιάννη: Η Ελλάδα έχει σηκώσει δυσανάλογο βάρος στο προσφυγικό

Μπακογιάννη: Η Ελλάδα έχει σηκώσει δυσανάλογο βάρος στο προσφυγικό

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις εξελίξεις στο προσφυγικό και τη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε αυτό σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Μπακογιάννη:

«Η Νέα Δημοκρατία παρακολουθεί, με ιδιαίτερη ανησυχία, τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σχετικά με την εφαρμογή της Συνθήκης του Δουβλίνου και της επιστροφής δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα, παρά τις αδυναμίες και τα λάθη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει πράξει με το παραπάνω το καθήκον της και έχει σηκώσει δυσανάλογο βάρος σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Καλούμε τον κ. Τσίπρα να συνειδητοποιήσει άμεσα το μέγεθος του κινδύνου και να θέσει πρώτος το θέμα ψηλά στις προτεραιότητές του.

Τον καλούμε  να κινητοποιήσει άμεσα το σύνολο της ελληνικής διπλωματίας και να καταστήσει σαφές σε όλους ότι τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας τείνουν να ξεπεραστούν.

Η Νέα Δημοκρατία θα αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα έτσι ώστε να καταστήσει αυτή τη θέση σαφή σε συμμάχους και εταίρους».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή