Οικονομία και προσφυγικό στο επίκεντρο της επικοινωνίας Τσίπρα – Τουσκ

Οικονομία και προσφυγικό στο επίκεντρο της επικοινωνίας Τσίπρα – Τουσκ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ είχε την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει της άτυπης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 16 Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα. Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Τουσκ στο πλαίσιο κύκλου επαφών του με τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Σύμφωνα με την κυβερνητική ενημέρωση, κατά τη συνομιλία ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να μην εγκλωβιστεί η Ευρώπη στη λογική της αδράνειας, ειδικά μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος που καταδεικνύει την άνοδο ευρωσκεπτικιστικών τάσεων στην Ευρώπη.

Αντιθέτως, όπως τονίζεται, υπογράμμισε, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ανταποκριθεί στις ανησυχίες και τις ανάγκες των πολιτών της δίνοντας προτεραιότητα στην αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης με πολιτικές ανάπτυξης και απασχόλησης. Σε αυτή την κατεύθυνση, είναι αναγκαία η ενίσχυση του πακέτου Γιούνκερ και η μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία, με θετικές εξαιρέσεις από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, για την κοινωνική συνοχή και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη προώθησης μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για τη μετανάστευση και το άσυλο με σκοπό τη διαχείριση των αυξημένων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών των τελευταίων δύο ετών, καθώς και ενίσχυσης του διεθνούς ρόλου της ΕΕ στην αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφαλείας στην περιοχή με διπλωματικές πρωτοβουλίες και ενίσχυση της συνεργασίας των αρμόδιων αρχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή