Πολάκης προς ΕΟΠΥΥ: «Τα χρήματα στις συνεταιριστικές τράπεζες»

Πολάκης προς ΕΟΠΥΥ: «Τα χρήματα στις συνεταιριστικές τράπεζες»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία απόφαση, στις 11 Αυγούστου που δρομολογήθηκε άμεσα προς υλοποίηση από το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης ζήτησε από το μεγαλύτερο ταμείο υγείας της χώρας να μεταφέρει τα ταμειακά του διαθέσιμα στις συνεταιριστικές τράπεζες. 

Η κίνηση αυτή έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που σημείωσε, δια των Χρ. Σταϊκούρα και Ν. Παναγιωτόπουλο, ότι οι επιλογές του αναπληρωτή υπουργού είναι κατά παράβαση του θεσμικού πλαισίου. 

 

Πολάκης προς ΕΟΠΥΥ: «Τα χρήματα στις συνεταιριστικές τράπεζες»-1

Στην επιστολή προς τον ΕΟΠΥΥ που απεστάλη από το γραφείο του κ. Πολάκη, η μεταφορά των διαθεσίμων στις συνεταιριστικές τράπεζες αιτιολογείται ως «άσκηση υπεύθυνης κοινωνικής πολιτικής» καθώς, όπως σημειώνεται, τα συγκεκριμένα κεφάλαια «αναμένεται να ενισχύσουν την πραγματική οικονομία σε πολλές τοπικές κοινωνίες».

Μάλιστα, ο Οργανισμός σπεύδει να ικανοποιήσει το αίτημα του πολιτικού του προϊσταμένου, όπως προκύπτει από το εσωτερικό έγγραφο, με ημερομηνία επίσης 11 Αυγούστου. 

 

Πολάκης προς ΕΟΠΥΥ: «Τα χρήματα στις συνεταιριστικές τράπεζες»-2

Όπως προαναφέρθηκε, η αντίδραση της Ν.Δ. υπήρξε έντονη, με κατάθεση και σχετικής ερώτησης στη Βουλή ενώ αντικείμενο συζήτησης στη Βουλή αποτελεί και το γεγονός ότι μία εκ των τραπεζών που ενδεχομένως θα ωφεληθούν από την απόφαση του κ. Πολάκη είναι και η συνεταιριστική τράπεζα Χανίων, στην εκλογική περιφέρεια δηλαδή όπου ο πολιτεύεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Ν.Δ: Προτροπή προς το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ για διάπραξη παράνομης πράξης 

Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί την πρωτοβουλία Πολάκη ως προτροπή προς το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ για διάπραξη παράνομης πράξης και εύλογα προξενεί πολλά ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητά της. «Το θεσμικό πλαίσιο σχετικά με την ανάθεση διαχείρισης διαθεσίμων Οργανισμών, όπως ο ΕΟΠΥΥ, σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι σαφές και αυστηρό. Προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη λήψη απόφασης μόνον μετά από διενέργεια Δημόσιου Διεθνούς Ανοιχτού Διαγωνισμού» σημειώνουν οι κ. Σταϊκούρας και Παναγιωτόπουλος. 

«Τον καλούμε να μην επιμείνει σε αυτό το βαρύτατο θεσμικό του ατόπημα… Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής δια της μεταφοράς χρηματικών διαθεσίμων του ΕΟΠΥΥ σε Συνεταιριστικές Τράπεζες της αρεσκείας του δεν είναι παρά μια ακόμα φτηνή δικαιολογία για τα αδιέξοδα της διαχειριστικής του ανεπάρκειας», καταλήγουν οι δύο βουλευτές. 

 

Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή