Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει χωρίς το Ποτάμι

Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει χωρίς το Ποτάμι

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προαναγγελία διατήρησης της προσπάθειας ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, παρά την προφανή αποτυχία σύγκλισης με το Ποτάμι, αναμένεται να μετατραπεί η σημερινή (πρώτη) συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ηδη από χθες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι το εγχείρημα θα προχωρήσει «με αυτούς που θέλουν και μπορούν», αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον του Ποταμιού αλλά και προσωπικά του κ. Στ. Θεοδωράκη. «Δώσαμε ένα χρόνο στο Ποτάμι να μπορέσει να ξεκαθαρίσει το στίγμα του», είπε χαρακτηριστικά (Real) η κ. Γεννηματά και προσέθεσε: «Ανήκει στην Κεντροαριστερά; Εχουμε αυτό τον κοινό στόχο να διεκδικήσουμε έναν κεντρικό ρόλο στις εξελίξεις; Ή είναι τελικά άλλες οι επιδιώξεις της ηγεσίας του; Και φαίνεται ότι, σε αντίθεση με αυτά που έχουμε συζητήσει αλλά και συζήτησαν όλους αυτούς τους μήνες τα στελέχη που συμμετείχαν στην Επιτροπή Διαλόγου, η ηγεσία δεν θέλει». Η κ. Γεννηματά μίλησε για καθυστερήσεις, διγλωσσία και σκοπιμότητες και προσέθεσε πως «η Κεντροαριστερά, για να πετύχει, χρειάζεται μπέσα και πίστη στο εγχείρημα». Η κ. Γεννηματά ανέφερε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ από τη δική του πλευρά έχει κάνει αρκετές υποχωρήσεις και έχει αποφύγει να απαντήσει σε διαρροές «γιατί το εγχείρημα είναι πολύ μεγάλο, πολύ σημαντικό και αφορά τη χώρα. Δεν πρόκειται για προσωπικές φιλοδοξίες. Πρόκειται για εθνική ανάγκη».

Πάντως, φαίνεται ότι η ματαίωση της προσπάθειας συμπόρευσης ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού δεν τους βρίσκει όλους σύμφωνους στη Χαρ. Τρικούπη. Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης εκτίμησε ότι η ματαίωση του εγχειρήματος θα είναι «δώρο σε Τσίπρα και Μητσοτάκη». «Ενα μεγάλο κομμάτι των πολιτών που φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι “πολιτικά άστεγοι” και, ενώ έχουμε αυτά τα δεδομένα, δεν μπορεί να γίνει μια σοβαρή και ειλικρινής συνεννόηση για να προχωρήσουμε όλοι μαζί στη δημιουργία μιας νέας παράταξης», προσέθεσε (Alpha 98,9) ο κ. Ανδρουλάκης.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συμφωνούν με τη ματαίωση του εγχειρήματος. Χθες, μάλιστα, συναντήθηκαν με την κ. Γεννηματά και, σύμφωνα με τη Χαρ. Τρικούπη, περιέγραψαν «ομοφώνως» ως αιτιολογημένη τη διακοπή της συζήτησης σε επίπεδο ηγεσίας. Αυτή η «συνεκτική» εικόνα της Κ.Ο. εκφράζει εμμέσως και τον υπαρκτό φόβο αρκετών βουλευτών ότι συνεργασία με το Ποτάμι πιθανώς να στοίχιζε την έδρα σε αρκετούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή