Tσίπρας – Μητσοτάκης αρθογραφούν για την ΔΕΘ

Tσίπρας – Μητσοτάκης αρθογραφούν για την ΔΕΘ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο πριν η 81η ΔΕΘ ανοίξει και επίσημα τις πύλες της Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης αρθρογραφούν στο Πρακτορείο ειδήσεων και αναλύουν τις σκέψεις τους για τον θεσμό αλλά και την ίδια την χώρα. Ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο «ανάκαμψη» που δεν έρχεται όμως μόνη της, για καινοτομία και για υγιή επιχειρηματικότητα.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει πως είναι σημαντικό πως επαναφέρεται ο θεσμός της τιμώμενης χώρας με την Ρωσία, ενώ κάνει αναδρομή στην ιστορική αξία της ΔΕΘ και πόσο έχει συμβάλει στον διάλογο ανάμεσα στον πολιτικό και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα άρθρα του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της ΝΔ.

81η ΔΕΘ κέντρο ανάπτυξης και πολιτικού διαλόγου

Του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

«Στην πορεία των ετών, η ΔΕΘ καταφέρνει να γίνεται το σημείο συνάντησης των νέων ιδεών, της καινοτομίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας. Γίνεται όμως και ο δίαυλος επικοινωνίας με το εξωτερικό. Με τους γείτονες μας στα Βαλκάνια, αλλά και πέρα από αυτά.

Η ΔΕΘ όμως, έχει πάντα και ξεχωριστή πολιτική σημασία. Φέτος λοιπόν, η 81η ΔΕΘ βρίσκει τη χώρα στο κατώφλι της ανάκαμψης. Η ανάκαμψη όμως δεν έρχεται μόνη της. Η ανάπτυξη, όπως και η ύφεση δεν είναι φυσικά φαινόμενα. Είναι αποτελέσματα πολιτικών επιλογών.

Η επιδίωξη μας, είναι η χώρα να βρει ξανά το βηματισμό της. Για το λόγο αυτό εργαζόμαστε καθημερινά με σχέδιο και όραμα. Ο στόχος μας είναι η επιστροφή σε μια ανάπτυξη δίκαιη και βιώσιμη. Ανάπτυξη με πρόσημο και ιεραρχήσεις»

Η σημασία του θεσμού της ΔΕΘ

Του Κυριάκου Μητσοτάκη, προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

«Στα 90 χρόνια της ιστορίας της, έχει χτίσει γέφυρες για την ελληνική επιχειρηματικότητα στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο, την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή. Είναι ζωντανή έκφραση της επιχειρηματικότητας που επενδύει, με ανταγωνιστικότητα και δημιουργικότητα, στην εξωστρέφεια και ανοίγεται σε νέες αγορές.

Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι στη φετινή 81η ΔΕΘ επαναφέρεται ο θεσμός της τιμώμενης χώρας με την Ρωσία. Μια πραγματικά σημαντική πρωτοβουλία για το μέλλον των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο λαών.

Γεγονός, επίσης είναι ότι η ΔΕΘ έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη ενός ανοιχτού διαλόγου μεταξύ του επιχειρηματικού και του πολιτικού κόσμου της χώρας. Η ετήσια κατάθεση προτάσεων και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών από την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση δίνουν το στίγμα της θέσης και της πορείας της χώρας μας. Κι αφήνουν, ταυτόχρονα, ένα ανεκτίμητο ιστορικό ντοκουμέντο που τίθεται τελικά με απόλυτη διαύγεια στην κρίση του ελληνικού λαού»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή