Ευρωαραβική Σύνοδος στις 3 και 4 Νοεμβρίου

Ευρωαραβική Σύνοδος στις 3 και 4 Νοεμβρίου

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο να αποτελέσει την πλατφόρμα για την προαγωγή του εμπορίου, των επενδύσεων και εν γένει των οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στις αραβικές χώρες πραγματοποιείται στην Αθήνα, στις 3-4 Νοεμβρίου 2016 η Ευρωαραβική Σύνοδος.

Επιδίωξη των διοργανωτών είναι αφενός η σύνοδος να αποκτήσει τακτική μορφή και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο και αφετέρου να ιδρυθεί Ευρωαραβικό επιχειρηματικό συμβούλιο με βάση την Αθήνα. Η Αθήνα, βεβαίως, προσδοκά από τη σύνοδο να προωθηθούν συγκεκριμένες συνεργασίες ανάμεσα στην Ελλάδα και στις αραβικές χώρες.

Οπως τόνισε, χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την αναγγελία της εκδήλωσης, ο κ. Φαϊζάλ Αμπού Ζακί, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του εκδοτικού ομίλου Al-Iktissad Wal-Aamal, οι αραβικές χώρες αποτελούν τον τρίτο μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με το εμπόριο ανάμεσα στις δύο πλευρές να ανέρχεται σε 300 δισ. ευρώ και οι επενδύσεις εκατέρωθεν να υπολογίζονται σε 100 δισ. δολάρια. «Είμαστε αλληλοεξαρτώμενοι. Οι αραβικές χώρες θα προσφέρουν στην Ε.Ε. την ευκαιρία να διαφοροποιήσει την οικονομία της με επενδύσεις που μπορούν να κάνουν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στους τομείς της παιδείας, της υγείας, της βιομηχανίας, της ενέργειας, αλλά και συμμετέχοντας σε ιδιωτικοποιήσεις», πρόσθεσε.

Η σύνοδος τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Διοργανώνεται από τον μεγάλο αραβικό εκδοτικό όμιλο Al-Iktissad Wal-Aamal Group και το οικονομικό φόρουμ Δελφών, ενώ στρατηγικός εταίρος και χορηγός της εκδήλωσης είναι η κατασκευαστική εταιρεία Consolidated Contractors Company (CCC). Ο οριστικός κατάλογος των ομιλητών αναμένεται να ανακοινωθεί σε δύο εβδομάδες. Μέχρι στιγμής, πάντως, έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, πολλοί υπουργοί, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή